Jelesijević akter i velikog evropskog finala

Foto: BSS

Danska je potvrdila ulogu favorita i osvojila titulu na Evropskom prvenstvu za mešovite timove koje je uz učešće od osam najboljih selekcija Starog kontinenta održano u finskom gradu Vanta od 16. do 20. februara 2021.


U finalu danska reprezentacija bila je ubedljiva protiv Francuske (3:0) kojoj je tako pripalo srebro. Brozana odličja osvojile su Rusija i Nemačka. Čast da bude akter najznačajnijeg ekipnog takmičenja u Evropi pripala je i Goranu Jelesijeviću. Jedinom srpski sudija sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije (BEC) imao je više nego zapaženu ulogu u Finskoj. Među 18 mečeva na kojima je delio pravdu bio je i okršaj ženskog singla između Dankinje Mie Blikfeld i Francuskinje Ći Šufei u velikom finalu i borbi za naslov evropskog prvaka.


Reprezentativci položili test s visokim ocenama


Za Jelesijevića je nastup na Evropskom prvenstvu za mešovite timove imao poseban značaj i iz razloga što je u sklopu ovog turnira održana i procena sudija koji se pripremaju za licencu Svetske badminton federacije. Procena znanja i veština sudija se sastojala iz pisanog testa, kao i praktičnog dela suđenja na turniru, a članovi sudijskog panela BEC, Sven Sere i Kristijan Johanesen, bili su izuzetno zadovoljni učinkom našeg sudije i izrazili spremnost da ga pripremaju za sticanje sudijske licence Svetske badminton federacije u narednom periodu.


"Izuzetno sam zadovoljan svojim suđenjem na šampionatu u Finskoj, kao i činjenicom da sam sudio jednu od tri bitke finalog okršaja. Presrećan sam i zbog činjenice da sam na proceni sposobnosti sudija dobio izuzetno visoke ocene i odlične komentare od članova sudijskog panela. S tim u vezi nadam da ću u najskorijoj budućnosti dobiti još prilika da sudim na najjačim turnirima na svetu, a sve u sklopu priprema za polaganje ispita za licencu Svetske badminton federacije", istakao je Goran Jelesijević. 


Datum: 23.02.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...