x

Marijana Ilić pojačala redove Radničkog

Marijana Ilić pojačala redove Radničkog Foto: SPD Radnički

Povredom Jovane Savić sredinom jesenjeg dela sezone, ekipa Radničkog je ostala samo na jednom čuvaru mreže i morala je da krene u potragu za adekvatnim pojačanjem. Izbor je pao na talentovanu i već dovoljno iskusnu Marijanu Ilić (24) koja bi u tandemu sa Aminom Hasanović trebala da predstavlja neprelazan bedem na golu Kragujevčanki.


Lider poklekao u Kragujevcu


Mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni angažovanjem golmana takvog kalibra kao što je Marijana Ilić. Samim tim smo popunili tu deficitarnu poziciju, koju smo dopunjavali čuvarima mreže iz kadetske selekcije. Marijana je već duže vreme u našem fokusu, pratili smo je i bila nam je prva na listi želja. Iako je mlada, ima dosta superligaškog iskustva iza sebe, prošla je dobru školu i tehnički je odlično potkovana. Nadam se da će se brzo adaptirati i predstavljati veliko pojačanje u nastavku šampionata, predstavio je novu akviziciju Radničkog šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.


Marijana je rukometom počela da se bavi sa 11 godina u rodnom Železniku, a u karijeri je nastupala za Milenijum, Junior, Voždovac, Bor, Zaječar i Jagodinu. Bila je standardni član juniorske reprezentacije Srbije.


Radnički gostuje Šamotu za prekid loše serije


Raduje me novi početak, nova sredina i predstojeći izazov. Drago mi je da sam postala deo porodice Radničkog i nadam se da ću opravdati poverenje stručnog štaba i uprave kluba. Verujem da ću se brzo uklopiti, hemija u ekipi je dobra, a trener ima odličan odnos sa svim devojkama. Želim nam uspešnu sezonu i da ostanemo zdrave. Smatram da će spoj iskusnih i mladih igračica biti dobitna kombinacija za uspešan rezultat, izjavila je po dolasku u Kragujevac  Marijana Ilić, koja je sa Radničkim sklopila ugovor do kraja sezone.


Datum: 26.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...