x

Košarkaši Radničkog na popravnom u Pirotu

Košarkaši Radničkog na popravnom u Pirotu Foto: SPD Radnički

Nakon poraza u susretu sa OKK Beogradom, košarkaši kragujevačkog Radničkog pokušaće da poprave utisak na gostovanju ekipi Pirota u utakmici 8. kola Košarkaške lige Srbije, koja je na programu u subotu od 19 časova i 30 minuta, u pirotskoj hali „Kej“.


Neplanirana dvonedeljna pauza poremetila je ustaljeni takmičarski ritam kragujevačkog tima. Na sve to nadovezali su se i problemi kadrovske prirode, pa ne čudi što su košarkaši Radničkog posustali u završnih deset minuta prethodne utakmice sa OKK Beogradom.


I pored svih otežavajućih okolnosti, Igor Todorović i njegovi učenici ne očajavaju, već su spremni da se hrabro uhvate u koštac sa narednim izazovima.


Kragujevčani će na predstojećem gostovanju u Pirotu pokušati da dođu do dugo čekanog brejka i vrate se na staze trijumfa. Biće to delikatan zadatak, jer će naspram sebe imati veoma motivisanog rivala, koji žarko želi da stavi tačku na seriju od četiri uzastopna neuspeha.


Ekipa Pirota je posle solidnog starta sezone i dve pobede u prva tri kola ušla u seriju loših rezultata, koja je prouzrokovala značajan pad na tabeli. 


Ipak, da su ekipa koja se nipošto ne sme potceniti, Piroćanci su pokazali prošlog vikenda na gostovanju članu ABA 2 lige Zlatiboru. Učenici trenera Marka Spasića držali su konce utakmice u svojim rukama sve do sredine završne deonice i povrede prvog centra Mladena Pantića, što je domaćinu olakšalo posao da dođe do planiranog trijumfa.


Pored iskusnog Pantića, koji je sigurno ostao u sećanju i mnogim kragujevačkim ljubiteljima košarke, s obzirom da je u sezoni 2009/10 nosio dres Radničkog, Piroćanci u svojim redovima imaju još par iskusnih i proverenih igrača, poput Sanela Mukanovića, Lazara Rašića i prvog strelca ekipe Dušana Filipovića. 


Interesantno je napomenuti da su se obe ekipe prošle sezone nadmetale u drugoligaškom stepenu takmičenja, gde su podelile megdan u dva navrata. Obe utakmice okončane su ubedljivom pobedom Šumadinaca – u Kragujevcu je bilo 94:64, a u Pirotu 94:75 za Radnički.


Datum: 13.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...