x

Radnički poražen na svom terenu

Radnički poražen na svom terenu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su pretrpeli poraz na svom terenu od Crvene Zvezde rezultatom 28:29, poluvreme 14:11 u šestom kolu Arkus lige i trenutno se nalaze na šestom mestu tabele B grupe.


Domaći igrači su u utakmicu ušli čvrsto rešeni da se osvajanjem bodova na svom terenu iskupe za minimalan poraz u Novom Pazaru i steknu neophodno samopouzdanje pred nastavak prvenstva. U takvom ritmu su i započeli duel i već u 9. minutu pogotkom Bogdanovića stekli prednost 5:1. Međutim, gosti iz prestonice se nisu dali zbuniti, uzvrativši istom merom i za nepuna 4 minuta poravnjavaju rezultat (5:5, 13. min). Do 21. minuta je viđena izjednačena igra i rezultatska klackalica (9:9), kada domaćin pojačava nivo odbrane i efikasnost u napadu i serijom 5:2 na veliki odmor odlazi prednošću 14:11.


Prva polovina drugog dela igre je donela konstantnu prednost Radničkog 2:3 gola razlike. Nikako Kragujevčani nisu uspevali da se značajnije odlepe, mada su imali prilike. Uporni i borbeni gosti su stalno disali za vrat domaćinu i uspešno odolevali atacima. Pri rezultatu 22:19 u 44. minutu se desio preokret. Nagli pad u igri domaćih rukometaša, zvezdaši su oberučke prihvatili i u 48. minutu nakon dugog perioda dolaze do izjednačenja (22:22), a ubrzo nakon toga i prelaze u vođstvo (23:24, 51. min). Rezultatski preokret je dao krila rukometašima Crvene zvezde, kojima je u tim trenucima sve polazilo za rukom. Nakon propusta u fazi odbrane i par grešaka u napadu, Beograđani dolaze do ogromnih plus 4 (25:29, 58. min). 


Uspeo je Radnički presingom da se vrati u igru, ali nije više bilo vremena za potpuni preokret, tako da Crvena zvezda nosi ceo plen iz Kragujevca, konačnim rezultatom 28:29.   


U redovima Radničkog najefikasniji su bili Aleksandar Stanojević sa 8 i Ilija Bogdanović  sa 6 pogodaka, dok su kod gostiju najraspoloženiji bili Viktor Matičić sa 9 i Mirko Đurović sa 8 postignutih golova.


Igrač utakmice: Mirko Đurović (Crvena Zvezda)

RK Radnički – MRK Crvena Zvezda: 28:29 (14:11)


Kragujevac: SBB hala Jezero, Gledalaca:/
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić.
Sedmerci: Radnički 4 (4), Crvena zvezda 8 (6)

Isključenja: Radnički 6 min, Crvena zvezda 4 min


Radnički: Gemaljević (5 odbrana i sedmerac), Stošić, Ristić 1, Mutavdžić, Dobrosavljević, Stanojević 8, Kasalović, Knežević 1, Stevanović, Đerić 2, Stanojev 4, Bogdanović 6, Jovanović (sedmerac), Utvić 2, Vuković 1, Prodanović 3.


Crvena zvezda: Čolović (9 odbrana), Đurović 8, Lazić, Jović 2, Ljubojević, Majes 1, Rajičević, Popović, Matičić 9, Blagojević, Breti, Vještica 4, Bogojević 4, Rogan 1. 


Narednog vikenda u okviru sedmog kola Arkuslige, ekipa Radničkog će gostovati u Kostolcu ekipi Rudara.


Datum: 12.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...