x

Košarkaši Radničkog ciljaju treći uzastopni trijumf u Jezeru

Košarkaši Radničkog ciljaju treći uzastopni trijumf u Jezeru Foto: SPD Radnički

Ovog vikenda igraju se utakmice 5. kola Košarkaške lige Srbije. Kragujevački Radnički u subotu od 19.30 časova pred praznim tribinama „SBB Jezera“ dočekuje užičku Slobodu, koja je u prva četiri kola samo jednom osetila slast pobede.


Malo je nedostajalo Kragujevčanima da na gostovanju u Zemunu prošlog vikenda dođu do prvog trijumfa izvan svog „Jezera“. U jednoj utakmici NBA ritma, u kojoj je postignuto ukupno 230 poena, Šumadinci su bili na korak do pobede protiv jako kvalitetne ekipe Mladosti, ali nažalost, odlučujuća lopta nije prošla kroz obruč.


Mislim da smo pružili jak otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi, koja u svom rosteru ima petoricu stranaca. Iako smo igrali bez povređenog Stevanovića, došli smo u situaciju da imamo zadnji napad za pobedu, ali ga, nažalost, nismo iskoristili. Ova utakmica nam je jasno pokazala da možemo parirati svim ekipama u ligi, tako da se sa punim pravom nadamo još boljim rezultatima u nastavku takmičenja, sumirao je utiske nakon gostovanju u zemunskom „Masteru“ Ivica Vukotić, prvi saradnik trenera Radničkog Igora Todorovića.


Predstojeći susret sa užičkom Slobodom prilika je da Kragujevčani nastave niz trijumfa u svom „Jezeru“, koji je, bar za sada, neosvojiv bastion za gostujuće ekipe. 


Užičani nisu otvorili sezonu u skladu sa očekivanjima. Učinak od jedne pobede i tri poraza u prva četiri kola daleko je zacrtane agende u klubu koji je prošle sezone zauzeo drugo mesto u KLS i izborio plasman u regionalnu ABA 2 ligu. 


U ekipi koju predvodi mladi trener Vladimir Lučić izdvaja se 23-godišnji centar Dimitrije Nikolić, momak rodom iz srca Šumadije, koji je prve košarkaške korake načinio upravo u Radničkom. Nikolić je sa prosekom od 13 poena i 8,5 skokova po utakmici trenutno najbolji strelac i skakač užičkog tima. 


Dobar utisak u prethodna četiri kola ostavile su i letošnje pridošlice Aleksandar Ilkić i Jovan Vojinović, a velike nade Užičani polažu u još dva mlada i talentovana igrača, Tadiju Tadića i Aleksu Stepanovića. 


U Radničkom su dobro upoznati sa kvalitetima predstojećeg rivala i rešeni su da, uprkos problemima sa povredama, pruže još jednu dobru napadačku partiju i dođu do trećeg trijumfa u sezoni.


Sloboda ima jednu mladu ekipu, koja igra brzu i modernu košarku sa puno tranzicije. Moraćemo dobro da se spremimo i da ih, pre svega dobrom odbranom, uvedemo u neki naš ritam. Istina je da imamo određenih kadrovskih problema sa povredama igrača, ali se nadamo da će svi biti spremni za subotnji meč, u kome ćemo, verujem, uspeti da dođemo do novog trijumfa, poručio je Vukotić.


Inače, Radničkom i Slobodi su se prošle sezone ukrstili putevi u utakmici drugog stepena Kupa Srbije. Užičani su tada bili uspešniji i pobedom u „SBB Jezeru“ (86:72) obezbedili su plasman u narednu fazu takmičenja.


U skladu sa važećim epidemiološkim merama na teritoriji Republike Srbije, subotnji meč između Radničkog i Slobode biće odigran bez prisustva publike.


Datum: 22.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...