x

Serija Susret šampiona počinje u Smederevu

Serija Susret šampiona počinje u Smederevu Foto: SSS

S obzirom na okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa, šanse da naši strelci do kraja godine učestvuju na međunarodnim takmičenjima nisu velike.


Jedna od akcija kojima Streljački savez Srbije nastoji da prevaziđe aktuelnu situaciju je serija kontrolnih takmičenja „Susret šampiona“ za strelce vazdušnom puškom. Po predlogu selektora za pušku Dragana Donevića, SSS će organizovati pet takmičenja za strelce sa šireg spiska kandidata za reprezentaciju. Okupljanja će služiti za podizanje forme, a u cilju socijalizacije i motivacije takmičara kroz zajednički rad.


Na kontrolnim takmičenjima će učestvovati – seniori, vazdušna puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Stevan Jovanović („Čika Mata“); seniorke, vazdušna puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Ivana Marić (Policajac).


Na spisku rezervi koje će biti naknadno pozivane su: Marija Kolarević (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo), Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće).


-Cilj akcije je podizanje forme i održavanje timskog duha, a rezultati ostvareni na kontrolnim takmičenjima neće uticati na izbor reprezentacije za Evropsko prvenstvo, koje je zakazano za kraj februara i početak  marta u finskom gradu Lohja – kaže Donević.


U zavisnosti od rezultata na predstojećim domaćim zvaničnim takmičenjima, moguće je da će na zajednički rad u okviru „Susreta šampiona“  biti pozivani i strelci koji sada nisu na spisku učesnika i rezervi.


Prvo kontrolno takmičenje „Susret šampiona“ biće održano 28. oktobra u Smederevu. Naredna okupljanja biće priređena u Kragujevcu (jedan dan u periodu između 10. do 12.novembra), u Beogradu (okvirni termin 17 – 19. novembar), u Novom Sadu (okvirni termin 1 – 3. decembar) i u Staroj Pazovi (okvirni termin 22 - 24. decembar).


Na svakom od pet okupljanja planirana su po dva kvalifikaciona gađanja (po 60 dijabola) i jedno finale. Domaćini takmičenja će moći da priključe jednog do dvoje svojih strelaca da sparinguje sa učesnicima serije „Susret šampiona“.


Zajedničke pripreme, ali bez kontrolnih takmičenja, će biti organizovane i za strelce pištoljem, a prva akcija je naredne sedmice u Novom Sadu. 


Datum: 21.10.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...