x

Radnički dominantnom igrom do premijernih bodova

Radnički dominantnom igrom do premijernih bodova Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru drugog kola Arkus Superlige savladali ekipu Šamot 65 iz Aranđelovca rezultatom 33:28, poluvreme 20:13 i tako upisali prve bodove u elitnom takmičenju.


Utakmice između dva večerašnja rivala su uvek donosile neizvesnost i veliku, iscrpljujuću borbu na parketu. U tom tonu je i krenuo večerašnji duel. Rezultatski egal je trajao sve do 16. minuta i rezultata 9:9, mada su domaći igrači u jednom trenutku imali dva gola prednosti, koju su Aranđelovčani brzo anulirali. Od tog trenutka su Kragujevčani zagospodarili terenom, čvrstom odbranom, potpomognuti i večeras odličnim Gemaljevićem, serijom 5:1 preko neuhvatljivog Barudžića dolaze do kapitalne prednosti (14:10, 22. min), koju nametnutim tempom povećavaju i na desetominutni odmor odlaze vođstvom 20:13.


Na startu drugog dela igre, domaćin nastavlja u istom stilu. Granitna odbrana je dala rezultata, lucidna i maštovita igra u napadu je slomila otpor žilavih gostiju i nakon deset minuta igre na semaforu je stajalo + 10 na kontu Radničkog (26:16, 40. min). Rešeni da dokažu da imaju kvalitet za najviše domete, rukometaši Radničkog nisu spuštali „nogu sa gasa“. Sve linije u timu su funkcionisale besprekorno, počev od čuvara mreže Gemaljevića i Petrovića, koji su odbranili četiri sedmerca, preko ubojite bekovske linije Vuković-Prodanović-Stanojević, kojima se pridružio i Stanojev, do stamenog pivota Bogdanovića i brzonogih krila Barudžića i Mutavdžića, svi do jednog su dali značajnan doprinos u osvajanju premijernih bodova. Kada se očekivao rezultatski debakl Aranđelovčana, došlo je do neminovnog opuštanja, što pokazuje i krajnji rezultat 33:28.     


U redovima Radničkog najefikasniji su bili Nemanja Vuković i Miloš Barudžić sa po 8 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski najraspoloženiji bili Nemanja Radosavljević sa 9 i Marko Živojinović sa 8 postignutih golova.


Igrač utakmice: Nemanja Vuković (Radnički)

RK Radnički – RK Šamot 65: 33:28 (20:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Radnički 3 (3), Šamot 65 10 (6)
Isključenja: Radnički 18 min, Šamot 65 14 min


Radnički: Gemaljević (12 odbrana i 2 sedmerca), Vuković 7, Stošić, Prodanović 3, Mutavdžić 2, Petrovič (2 odbrane i 2 sedmerca), Dobrosavljević, Barudžić 7, Knežević 2, Utvić, Stevanović, Đerić, Stanojev 2, Stanojević 4, Bogdanović 6, Jovanović.


Šamot 65: Simonović, Preković 1, Ilić 2, Ranković 1, Avramović 1, Radosavljević 9, Živojinović 8, Anić, Kukić, Simić (3 odbrane), Spasić, Lomić 1, Milinić 4, Živković, Stojković 1, Mitrović (7 odbrana).

Narednog vikenda u okviru trećeg kola Arkus superlige, ekipa Radničkog će gostovati u Nišu, ekipi Železničara.


Datum: 11.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...