x

Održano prvenstva Beograda u plivanju za OSI

Održano prvenstva Beograda u plivanju za OSI Foto: SSOSIB

Na bazenu Milan Gale Muškatirović, 24. 09. 2020. godine održano je Prvenstvo Beograda u plivanju za osobe sa invaliditetom. 


Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, u skladu sa preporukama Vlade i Kriznog štaba, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda. 


Takmičari su se nadmetali u trkama na 50 m ( slobodni stil, prsno i leđno ) i 100 m ( slobodni stil ). Titulom prvaka Beograda, u svojim kategorijama, okitili su se : Filip Graovac, Marković Slobodan, Bojan Ranđelović, Slavica Neta, Veljković Elena, Stamenović Tijana, Mrkić Nebojša, Despotović Igor, Čolić Nenad i Jevtić Jevrem.


Trenutna situacija usled epidemije virusom Kovid 19, uticala je na slabiji odziv takmičara. Od organizacija nastupale su : Udruženje „ Živimo zajedno „, Sportsko društvo slepih „ Napredak „, Klub „ Mladost „, Udruženje „ Dunav „, Udruženje MNRO Zvezdara, kao i korisnici Programa plivanja Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.


Medalje pobednicima dodeljivali su: Vesna Zirić iz Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza OSI Beograda, kao i generalni sekretar Saveza - Nemanja Radović.


Datum: 25.09.2020. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...