x

Nova meta stigla i u Kosjerić - vetar u leđa strelcima Oka sokolovog

Nova meta stigla i u Kosjerić - vetar u leđa strelcima Oka sokolovog Foto: SSS

Streljački savez Srbije nastavio je seriju poseta klubovima u manjim sredinama. Dragan Donević, šef stručnog štaba, i Ivan Manojlović, trener u stručnom štabu, obišli su danas klub Oko sokolovo iz Kosijerića i doneli vredan poklon, svojevrsnu nagradu i priznanje za dosadašnji rad. 


Predstavnici SSS su članovima Oka sokolovog uručili jednu od dve elektronske mete „Sius“, koju je Savez dobio za drugo mesto kadetske reprezentacije u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom 2019. godine. Druga meta je minule nedelje predata na korišćenje klubu Sava iz Mesaraca.


–Oko sokolovo je relativno mlad klub, koji iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate, kako na regionalnim, tako i na nacionalnim takmičenjima. Značajno napreduje, pa je Upravni odbor SSS jednu od dve mete dodelio na korišćenje kolektivu iz Kosjerića – prenosi Donević i dodaje– Prva perjanica kluba je Đorđe Savić, juniorski reprezentativac. Savić je bio član ekipe Srbije koja je lane stigla do srebra u Evropskoj ligi mladih, a i ranije je osvajao odličja u tom takmičenju. Klub okuplja veliki broj devojčica i dečaka. Napreduje uz pomoć lokalne samopurave i očigledno je da ima još potencijala za razvoj. 


Donević je istakao da će Streljački savez Srbije kroz različite akcije Programa za pomoć klubovima nastaviti da pomaže svoje članice i nastojati da im obezbedi što bolje uslove.


Delegaciju iz Beograda su, uz članove kluba, dočekali brojni predstavnici gradske uprave, sa predsednikom Opštine Žarkom Đokićem. Prisutan je bio i Milovan Joksimović, direktor Osnovne škole „Mito Igumanović“, u čijim prostorijama se nalazi streljana u kojoj treniraju strelci Oka sokolovog, osnovanog 2014.godine.


–Izuzetno nam je drago što Streljački savez Srbije prepoznaje naš rad i rezulate- kaže Marko Savić, trener kluba, i zahvaljuje se SSS na podršci– Sada imamo dve elektronske mete, prvu smo nabavili uz pomoć „Cementare Kosjerić“. Uz bolje uslove rada, lakše ćemo širiti bazu. Značajnu pomoć dobijamo od Opštine Kosjerić. Zahvalnost dugujemo i  Osnovnoj školi „Mito Igumanović“, koja nam je ustupila prostor za streljanu. Godišnje kroz streljanu prođe stotinak učenika škole, upoznaju se sa osnovima streljaštva, a mnogi zavole ovaj sport i postanu stalni članovi kluba. I dalje ćemo nastojati da okupljamo što više mladih, a nadamo se da će neki od njih krenuti stopama Đorđa Savića i izboriti mesto u reprezentaciji.


Datum: 25.09.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...