x

Šahisti Napretka najbrojniji i najuspešniji

Šahisti Napretka najbrojniji i najuspešniji Foto: SSOSIB

Vodeći računa o preporukama zdravstvenih stručnjaka i kriznog štaba i preduzimajući sve potrebne mere prevencije u uslovima postojeće epidemije, u petak, 14.o.m. je održano otvoreno prvenstvo Beograda u šahu za osobe sa invaliditetom , a gde su među učesnicima najbrojniji bili članovi Kluba slepih i slabovidih „Napredak“, pored njih članovi š.k. „Pogledi“, udruženja „Živimo zajedno“ i „Beograd“, opština Voždovac, Zvezdara, Saveza distrofičara i drugi.


Po kvalitetu učesnika ovo je bilo jedno od najboljih turnira do sada, a ovog puta najuspešniji su bili članovi „Napretka“ – Nikola Ivanović, koji je osvojio pobednički pehar i zlatnu medalju, i Stefan Janjić bronzanu medalju, dok je drugo mesto i srebro izborio Rade Cimeša, član „Pogleda“, dok su posebnim diplomama nagrađeni najmlađi učesnik, Stefan Radojičić  i najuspešnija dama, takmičarka Gordana V. Marković.


Uspešan organizator i ove priredbe, koja je inače zbog epidemiološke situacije održana na otvorenom, na Adi Ciganliji, bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njeno je održavanje podržao i omogućio grad Beograd, preko Sekretarijata za sport i omladinu.


Datum: 17.08.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...