x

Istorijski rezultati seniora na Kontrolnoj regati za Evropsko prvenstvo

Istorijski rezultati seniora na Kontrolnoj regati za Evropsko prvenstvo Foto: VSS

Kandidati za seniorsku reprezentaciju Srbije, koju u nastavku sezone očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Poznanju, učestvovali su na Kontrolnoj regati na Srebrnom jezeru, gde su neki od njih ostvarili, kako svedoči član Sportske komisije VSS Nebojša Ilić, istorijske rezultate u srpskom veslanju.

Posebnu pažnju trebalo je obratiti na trke dvojca bez kormilara, jer, da podsetimo, u toj disciplini Srbija ima i ispunjenu olimpijsku normu za Tokio. Tu vizu za OI prošle godine je overila posada Partizana, u kojoj veslaju Miloš Vasić i Martin Mačković, a njima dvojici je na Srebrnom jezeru rival bila mešovita posada u sastavu Veselin Savić (Smederevo) i Viktor Pivač (Grafičar).

- Sada se nalazimo na nekih osam nedelja od Evropskog prvenstva, i za ovaj deo priprema možemo da konstatujemo da su Vasić i Mačković u prvoj trci pokazali stabilnost i konstantnost, ali i sposobnost da to ponove u više trka. Njihovo vreme u toj prvoj trci - 6:18,4 minuta - najbolje je u istoriji srpskog veslanja. Raduje i što su dobru formu i utreniranost pokazali i Savić i Pivač, pogotovo u prvoj trci - rekao je Ilić.  

Ipak, posebne reči hvale prvi čovek našeg stručnog štaba imao je za skif, tačnije za Aleksandra Beđika iz Partizana.

- Beđik je definitivno iznenađenje u ovoj sezoni, a sa vremenom od 6:44,7 minuta na ovoj kontroli, napravio je najbrži rezultat ikada u srpskom veslanju. U skifu je veslao i Aleksandar Filipović iz Smedereva - on je bio solidan, ali još nije na svom pređašnjem nivou.

Poslednji ispit naši najbojli takmičari imaće u septembru, posle čega je i vreme da se prijavljuju posade za Poznanj, za EP koje je na programu od 9. do 11. oktobra.

- Od 10. do 13. septembra seniori će biti u Beogradu, gde ih očekuje zvanična izborna trka za šampionat Evrope. Posla toga će sve biti jasnije - zaključio je na kraju član Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

Datum: 15.08.2020. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...