Nastavak Kupa Srbije pomeren za nedelju dana

Foto: SSS

Streljački savez Srbije, je na predlog Stručne komisije, još jednom korigovao kalendar takmičenja za ovo leto i nastavak sezone odložio za drugi vikend avgusta.


Ova odluka je, kao i prethodne vezane za kalendar, uslovljena epidemiološkom situacijom u zemlji. 


SSS nastoji da realizuje planirane aktivnosti koliko to uslovi budu dozvoljavali i omogući strelcima da se takmiče, uz prilagođavanje trenutnim okolnostima.


Pre dve nedelje nastavak sezone je odložen za predstojeći vikend (1. i 2.avgust). Međutim, s obzirom da se epidemiološka situacija u poslednje dve nedelje nije značajno promenila, određeni su novi termini.


Po procenama, situacija bi mogla da se smiri u narednih desetak dana. Zato je treće kolo Kupa SSS, planirano za 1. i 2. avgust, je odloženo za 8. ili 9. avgust, ali samo u disciplini MK sport pištolj za žene (na 25-metarskom strelištu). Treće kolo u ostalim disciplinama MK oružjem i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava je otkazano, s obzirom da ima dovoljno elemenata za plasman u finale Kupa u tim disciplinama.


Sva preostala takmičenja, kao što je odavno predviđeno, bila bi održana u Novom Sadu. 


Streljačka družina Novi Sad 1790 je otkazala miting u svim disciplinama „Velika nagrada Novog Sada“, predviđen za 20-23. avgust, pa je oslobođen još jedan termin u narednom mesecu.


Po korigovanom kalendaru, četvrtog vikenda avgusta bi, umesto VN Novog Sada, bilo održano Juniorsko Prvenstvo Srbije i šampionat države za kadete i kadetkinje u gađanju vazdušnom puškom iz trostava. Finale Kupa je zakazano za 15. i 16, a Seniorsko prvenstvo Srbije za 29. i 30. avgust.Novi termini


8. ili 9. avgust: treće kolo Kupa SSS, MK sport pištolj


15 – 16. avgust: finale Kupa SSS, sve discipline MK oružjem i finale Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom za kadetski uzrast.


22 – 23. avgust: Prvenstvo Srbije, sve discipline MK oružjem (juniori i juniorke) i Prvenstvo Srbije gađanju vazdušnom puškom za kadetski uzrast.


29 – 30. avgust: Prvenstvo Srbije, sve discipline MK oružjem (seniorke i seniori).


Datum: 29.07.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...