x

Veljko: Nokautirao sam koronu, sad ciljam evropsku titulu

Veljko: Nokautirao sam koronu, sad ciljam evropsku titulu

Veljko Ražnatović (23), najperspektivniji srpski bokser, trebalo je da 27. marta ima meč u Budvi, a onda 16. aprila u Zvorniku (Republika Srpska). Te dve jake borbe poslužile bi za istinsku proveru mogućnosti srpskog borca pred cilj koji je postavio sebi - osvajanje titule evropskog šampiona u 2021. godini. Međutim, koronavirus zaustavio je ceo svet pa i mladog Ražnatovića. Iako je u Titelu trenirao i u vreme vanrednog stanja sa trenerom reprezentacije Srbije, Kubancem Horheom Luisom Frometom, morao je da napravi kratku pauzu jer se i sam zarazio. Na sreću, virus ga nije oborio pa ga je “preležao”, što se kaže, na nogama.

Sada je sa elitom srpskom boksa u kampu na Avali, pod budnim okom Fromete. Tu će ostati do novog planiranog meča najverovatnije 29. avgusta na spektakularnoj reviji na otvorenom u Nišu.

- Katastrofa šta nas je snašlo. Što se mene tiče odmah da kažem da ja koronu nisam ni osetio, klinička slika mi je sve vreme bila odlična, ali kada je test pokazao da sam pozitivan bio sam u izolaciji i pridržavao se svih preporučenih mera. Međutim, jedva sam čekao da dobijem negativan nalaz i da se vratim treninzima. Hvala Bogu, sada je sve super, sada sam ovde sa svojim bratom Acom konovalovim i ostalim momcima. Pakleno radimo, svi jedva čekamo da ponovo ukrstimo ruzkavice u zvaničnim mečevima - u dahu će Veljko.

U međuvremenu je postao i otac malog Željka Ražnatovića. Tri dana je sebi dao oduška, pa je i slavlje, uz pauzu zbog korone, priznaje, ostavilo malo traga.

- Čim se napravi nepredviđeni predah kod profesionalnih boraca to ostavlja traga. Međutim, sa svojim timom brzo sam korigovao plan rada i sada smo već glavom, a sve više i telom spremni da se u Nišu prikažem u najboljem svetlu. Željan sam mečeva i pobeda. Evropska titula je i sada cilj, za početak, ali sam iz svega ovoga naučio da u životu ne ide sve kako ste planirali, ima neka viša sila. Polako, okačiću i ja pojas oko struka budite sigurni - zaključuje Veljko.


VELJKOV UČINAK U PROFI KARIJERI

Mečeva    8

Pobeda    8

Pobedanokautom    5

Datum: 02.07.2020. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...