x

Poseta državnog sekretara kao podrška razvoju sporta OSI

Poseta državnog sekretara kao podrška razvoju sporta OSI

Juče je, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda bio počastvovan prilikom da u svojim prostorijama u Sportskom centru „Olimp Zvezdara“ u posetu može primiti jednog od velikana našeg sporta i uglednog sportskog radnika, Državnog Sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Vlade Republike Srbije, g. Predraga Peruničića.


Svoju posetu g. Peruničić iskoristio je da se neposrednije upozna sa uslovima rada Saveza, koji ove godine obeležava 50-tu godišnjicu svog postojanja, kao i planovima razvoja sporta u našem Gradu, kada su osobe sa invaliditetom u pitanju i njihovim pripremama za učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, iduće godine


U svakom slučaju, kao što i sam dolazak legende jugoslovenskog i srpskog rukometnog sporta znači veliko priznanje, ova poseta je nastavak razumevanja i podrške koju sport osoba sa invaliditetom ima od strane države i grada Beograda kao sastavni deo globalne politike Vlade Srbije kada se radi o ovoj populaciji i predstavlja podsticaj i ohrabrenje u stalnom nastojanju poboljšanja uslova njihovog života i rada i unapređivanju položaja u društvu.


Datum: 02.07.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...