x

Podeljena prva odličja u Letnjoj badminton ligi

Podeljena prva odličja u Letnjoj badminton ligi Foto: BSS

Posle višemesečne pauze uzrokovane pandemijom virusa Covid 19 u subotu, 27. juna 2020, u Nacionalnom badminton centru ponovo je organizovano takmičenje.


U organizaciji badminton klubova Beograd, Clear i Dinamo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda, održan je prvi turnir Letnje badminton lige. Svi učesnici su bili podeljeni u pet kategorija, a posle višečasovnog zanimljivog programa oni najbolji od najbojih okićeni su medaljama. U Zelenoj kategoriji zlato je osvojila Lena Novica Brkić, dok je Đorđe Omrčen bio bez premca u Žutoj kategoriji. Najviše počasti u Crvenoj kategoriiji pripale su Vanji Bokanu i Radomiru Jovoviću, na vrh pobedničkog postolja u Plavoj kategoriji popeli su se Novica Brkić i Mrđan Todorović, dok su Aleksa Ivković i Andreja Šeremetović trijumfovali u Beloj kategoriji.


”Letnja liga na Adi 2020 predstavlja novi sistem takmičenja pod kapom Badminton saveza Srbije, na kojem mogu da nastupe i odrasli i deca. Kalendar aktivnosti Badminton saveza Srbije je upotpunjen sa pet turnira ove lige u periodu od juna do septembra, kada se očekuje početak prvih zvaničnih nacionalnih takmičenja. Prvi turnir je u potpunosti ispunio cilj aktiviranja i okupljanja badminton populacije nakon višemesečne pauze, a u zavisnosti od situacije nastale širenjem virusa Covid 19, očekujemo još veći odziv na narednim takmičenjima”, kazao je Miodrag Kaličanin, generalni sekretar Badminton saveza Beograda.


Naredni turnir Letnje badminton ligi planiran je za 11. jul, treći za 25. jul, četvrti za 8. avgust, a poslednji, peti, za 22. avgust, posle kojeg će, na osnovu osvojenih bodova, biti proglašen najuspešniji učesnik celokupnog takmičenja. Inače, pravo učešća imaju sve zainteresovane osobe bez obzira na uzrast, a koje poseduju važeće uverenje o utvrđenoj opštoj zdravstvenoj sposobnosti u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije. Za maloletne osobe koje su zainteresovane za učešće u turniru za odrasle je do početka turnira neophodno dostaviti Saglasnost za nastup u starijim uzrasnim kategorijama.


Medalje su osvojili – Žuta kategorijaSingl: 1. Lena Novica Brkić, 2. Sofija Koluvija, 3. Sara Todorović; Zelena kategorijaSingl: 1. Đorđe Omrčen, 2. Vera Đorđević, 3. Anica Tomanić; Crvena kategorijaDubl: 1. Vanja Bokan / Radomir Jovović, 2. Filip Božinovski / Nikola Mijačić, 3. Jovan Babajić / Nemanja Stanimirović; Plava kategorijaDubl: 1. Novica Brkić / Mrđan Todorović, 2. Dušan Acegan / David Danilović, 3. Tatjana Acegan / Goran Jelesijević, Dominic Ryan / Cho Saogyoun; Bela kategorijaDubl: 1. Aleksa Ivković / Andreja Šeremetović, 2. Milica Stambolija / Aleksandar Stojanović, 3. Nikola Čavić / Marko Đorđević.


Datum: 01.07.2020. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...