x

Biciklisti u inspekciji radova na šetalištu kod Beton hale

Biciklisti u inspekciji radova na šetalištu kod Beton hale

Tradicionalna biciklistička vožnja pod nazivom Kritična masa održaće se 107. put u subotu 29.02.2020. godine  na Trgu Nikole Pašića od 14:30h


Ovaj put, biciklisti negoduju zbog građevinskih radova na potezu od Beton hale do Beograda na vodi.


Naime, radovi na šetalištu traju već par meseci, i malobrojni biciklisti koji se uopšte usude da prođu kroz gradilište sa njega izađu blatnjavi u pokušaju da se dokopaju uskog trotoara u Karađorđevoj ulici koji je i jedini bezbedan put kojim se može proći.


Alternativa je prometna Karađorđeva ulica koja je  većini biciklista i biciklistkinja neprihvatljiva zbog rizika od teškog saobraćaja.


Zvanične informacije upućuju na završetak svih  radova na šetalištu do kraja septembra, što nimalo ne ohrabruje ako se ima u vidu da je blokiran i biciklistički lift koji biciklisti svakodnevno i masovno koriste kao bezbednu vezu između biciklističke staze i Brankovog mosta.


U razgovoru sa zvaničnicima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnu predstavnici UG Ulice za bicikliste su dobili uveravanja da će nova biciklistička staza biti stavljena u funkciju i pre završetka radova na šetalištu, ali i dalje imaju primedbu da je trebalo radove izvoditi fazno, da bi pešaci i bicikisti sve vreme imali alternativni prolaz kroz gradilište, o čemu izvođači radova izgleda uopšte nisu mislili.


Očekujemo od Direkcije za građevinsko zemljište da što pre osmisli način da biciklisti i bicklistkinje bezbedno zaobiđu gradilište a da se ne izlažu opasnosti od saobraćaja dok traju radovi.


Datum: 28.02.2020. Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...