x

33. Beogradski maraton kvalifikacioni događaj za Masters Svetsko prvenstvo

33. Beogradski maraton kvalifikacioni događaj za Masters Svetsko prvenstvo

Na manje od 80 dana do starta 33. Beogradskog maratona, prijavljeno je već više o 5.000 učesnika za maratonsku i polumaratonsku trku iz preko 50 zemalja sveta – što je najveći broj prijavljenih učesnika u ovom periodu ikada. 

Beogradski maraton 2020 održaće se u nedelju, 26. aprila 2020. godine u Beogradu, u organizaciji Beogradskog maratona d.o.o., a pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda.

Turkish Airlines zvaničan avio-prevoznik 33. Beogradskog maratona

Prošlogodišnjim potpisivanjem ugovora između Beogradskog maratona i  Abbott World Marathon Majors, po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene World Marathon Majors serije (kojoj pripadaju: Tokijski, Bostonski, Londonski, Berlinski, Čikaški i Njujorški maraton) od 2020. godine - kao jedini takav događaj u regionu, očigledno je povećano i interesovanje za ovaj događaj, kako domaćih, tako i stranih učesnika. Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine (Abbot World Marathom Majors Wanda Age Group World Championships) koje će biti održano u okviru Čikaškog maratona 2021. 


Predstavljena zvanična medalja 33. Beogradskog maratona


Činjenica da je Beogradski maraton postao deo World Maraton Majors serije je svakako znak međunarodnog prepoznavanja i visokog kvaliteta ovog događaja od značaja za grad Beograd.


Prošlogodišnji 32. Beogradski maraton ostvario je mnoge značajne rekorde na samoj stazi, a imao je i rekordan broj od 8.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, uključujući i preko 3.000 učesnika i gostiju iz 70 zemalja sveta. 

Datum: 07.02.2020. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...