x

Uspešno okončan 3. Svetosavski turnir

Uspešno okončan 3. Svetosavski turnir Foto: Andreja Kostadinović

Shodno najavi po završetku prošlogodišnjeg, RK Radnički je ove godine organizovao treći Svetosavski turnir „Kragujevac 2020“, ovog puta u nešto izmenjenom formatu. Naime, turnir je po prvi put trajao dva dana i takmmičenje se odvijalo samo u rukometu za generacije 2005-to i mlađe u obe konkurencije. Cilj turnira da se u sportskoj i viteškoj borbi odmere snage i da se steknu nova, sportska prijateljstva je u potpunosti ispunjen.

Po prvi put je dobio i konotaciju internacionalnog učešćem ekipe skopskog Vardara, a pored njih je domaćin ugostio timove šabačkih Metaloplastike i Medicinara, kao i ekipe RK Beograd, što turnir čini jedinstvenim jer su ekipe učesnika „teške“ 4 titule evropskih šampiona i velikog broja titula šampiona i osvajača Kupa svojih zemalja u seniorskoj konkurenciji.

Treći Svetosavski turnir je zvanično otvorio Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport istakavši značaj ovakvog vida takmičenja i druženja:

-Pre svega bih se zahvalio ekipama koje su prevalile dug put da učestvuju na ovom turniru koji pretenduje da postane jedan od zaštitnih brendova ne samo na sportskj mapi Kragujevca,već i šire.Posebnu zahvalanost dugujem našim prijateljima iz Skoplja koji su svojim dolaskom dali svojevrsni pečat i značaj ovom takmičenju.Svim ekipama pre svega želim dobre rezultate,fer i korektnu borbu,sticanje novih drugarstava i prijateljstava i da na kraju pobedi rukomet.

Na kraju izuzetno kvalitetnog turnira,na kome je prikazano vrhunsko rukometno umeće su proglašeni osvajači medalja i najboljih pojedinaca.

U ženskoj ekipi laskavu titulu najbolje igračice je ponela Bojana Koceva iz ekipe Vardara,a kod muškaraca je to priznanje odneo Dušan Dukić iz Metaloplastike.

Pobednik ženskog dela turnira je ekipa Vardara,drugoplasirane su bile šapčanke iz ekipe Medicinara, dok je treće mesto osvojila ekipa RK Beograda, a četvrto mesto je pripalo domaćinu, timu Radničkog.

Laskava titulu pobednika je pripala ekipi Metaloplastike koja je u šlageru večeri savladala drugoplasirani Vardar. Treće mesto je kao i u ženskoj konkurenciji pripalo ekipi RK Beograda, a četvrto Radničko.

Turnir je zatvorio direktor SPD Radnički Bojan Ilić zahvalivši se ekipama na učešću, pozvavši ih da iduće godine u isto vreme budu učesnici.


Datum: 20.01.2020. Autor: RK Radnički

PROČITAJTE JOŠ...