Radnički spreman za treći Svetosavski turnir

RK Radnički će ove godine, u duhu prethodnih, organizovati treći Svetosavski turnir pod imenom „KRAGUJEVAC 2020“ za generaciju igrača 2005-to i mlađe u obe kategorije. Novitet u odnosu na prethodna dva je taj što će ovogodišnji trajati dva dana, počevši u subotu 18-og, a većina utakmica i dodela priznanja će biti održana u nedelju 19-og januara u SBB hali Jezero.

Ovogodišnji turnir će prvi put dobiti konotaciju međunarodnog, pošto će učešće uzeti ekipa RK Vardar iz Skoplja, dvostrukog prvaka Evrope, a uz njih će od domaćih ekipa učestvovati dve ekipe iz Šapca - Metaloplastika, takođe dvostruki evropski šampion, kao i bivši šampion Srbije, tim Medicinara, a spisak učesnika uz domaćina Radničkog će zaključiti ekipa RK Beograd, kao jedna od jedinstvenih „fabrika“ talenata u Srbiji.

-I ove godine imamo čast i privilegiju da ugostimo vrhunske ekipe iz Srbije i okruženja sa malo izmenjenim konceptom samog turnira. Naime, prethodnih godina smo u istom danu imali takmičenja u mini-rukometu i rukometu, a sada smo se fokusirali samo na rukomet. Novina je što će trajati dva dana, kako bi rasteretili ekipe i ugostili naše sportske prijatelje, kako iz Makedonije, tako i iz Srbije. Očekujem dobre utakmice i kvalitetnu igru, kao i sticanje novih sportskih prijatelja, druženje između ekipa, kao i predstavnika istih i da i ove godine pobedi rukomet pre svega. Dodala bih da je turnir u mini-rukometu planiran da se održi u februaru, kako bi i najmlađima pružili šansu da pokažu rukometno umeće – najavila je predstojeći turnir Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija RK Radnički.

Turnir će početi u subotu, 18-og januara kada će od 19:30 ukrstiti koplja ženske ekipe Radničkog i Vardara, a potom će u 20:30 svoju utakmicu odigrati isti rivali, ovog puta u muškoj konkurenciji.

Datum: 18.01.2020. Autor: RK Radnički

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...