x

Radnički spreman za treći Svetosavski turnir

Radnički spreman za treći Svetosavski turnir

RK Radnički će ove godine, u duhu prethodnih, organizovati treći Svetosavski turnir pod imenom „KRAGUJEVAC 2020“ za generaciju igrača 2005-to i mlađe u obe kategorije. Novitet u odnosu na prethodna dva je taj što će ovogodišnji trajati dva dana, počevši u subotu 18-og, a većina utakmica i dodela priznanja će biti održana u nedelju 19-og januara u SBB hali Jezero.

Ovogodišnji turnir će prvi put dobiti konotaciju međunarodnog, pošto će učešće uzeti ekipa RK Vardar iz Skoplja, dvostrukog prvaka Evrope, a uz njih će od domaćih ekipa učestvovati dve ekipe iz Šapca - Metaloplastika, takođe dvostruki evropski šampion, kao i bivši šampion Srbije, tim Medicinara, a spisak učesnika uz domaćina Radničkog će zaključiti ekipa RK Beograd, kao jedna od jedinstvenih „fabrika“ talenata u Srbiji.

-I ove godine imamo čast i privilegiju da ugostimo vrhunske ekipe iz Srbije i okruženja sa malo izmenjenim konceptom samog turnira. Naime, prethodnih godina smo u istom danu imali takmičenja u mini-rukometu i rukometu, a sada smo se fokusirali samo na rukomet. Novina je što će trajati dva dana, kako bi rasteretili ekipe i ugostili naše sportske prijatelje, kako iz Makedonije, tako i iz Srbije. Očekujem dobre utakmice i kvalitetnu igru, kao i sticanje novih sportskih prijatelja, druženje između ekipa, kao i predstavnika istih i da i ove godine pobedi rukomet pre svega. Dodala bih da je turnir u mini-rukometu planiran da se održi u februaru, kako bi i najmlađima pružili šansu da pokažu rukometno umeće – najavila je predstojeći turnir Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija RK Radnički.

Turnir će početi u subotu, 18-og januara kada će od 19:30 ukrstiti koplja ženske ekipe Radničkog i Vardara, a potom će u 20:30 svoju utakmicu odigrati isti rivali, ovog puta u muškoj konkurenciji.

Datum: 18.01.2020. Autor: RK Radnički

PROČITAJTE JOŠ...