x

Povratak Radničkog na pobednički kolosek

Povratak Radničkog na pobednički kolosek Foto: Andreja Kostadinović / RK Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 8-og kola Super B lige sigurnom igrom došli do novih bodova, savladavši ekipu Bele Palanke rezultatom 41-26, poluvreme 21-11 i tako u ovom trenutku povratili lidersku poziciju na tabeli.

Domaći rukometaši su u meč ušli odlučno, maksimalno angažovano u nameri da povrate samopouzdanje nakon minimalnog poraza u Kuršumliji i dokažu i sebi i svojim navijačima da je to bio trenutak slabosti. Od samog početka se na njihovim licima videla maksimalna ozbiljnost, a tako su i krenuli dozvolivši gostima samo početno vođstvo.Karakteristična, motivisana odbrana je odmah na startu dala rezultata, što je dalo mogućnost za lake golove iz kontranapada. 

Rastrčani domaćin beleži prvu osetnu prednost već u 7-om minutu (5-1). Imponovala je borbenost, briljirao je Ognjen Jovanović na golu, što je njegovim saigračima dalo niz raznovrsnih opcija u napadu, gde se posebno istakao brzonogi Mutavdžić u realizaciji kontri. Na odmor se odlazi dvocifrenom prednošću domaćina, 21-11.

Radnički poražen u Kuršumliji

Drugi deo igre ništa dobroga nije doneo gostima. Konstantno je rasla prednost domaćih, sve linije su odlično funkcionisale, Jovanović je nastavio one-man-show, što je dalo mogućnost stručnom štabu Radničkog da isproba većinu igrača, uigra određene taktičke varijante pred teške mečeve koje im predstoje. U 47-om minutu na semaforu je stajalo velikih 15 golova prednosti (32-17) i do kraja je bilo samo pitanje razlike kojom će se meč završiti. Sve je funkcionisalo u redovima kragujevačkog super B ligaša, a vredno je napomenuti da je prve golove u ovom rangu takmičenja na svoj konto ubeležio poletarac iz škole Radničkog Strahinja Krkotić. U poslednjih desetak minuta, domaći su povukli ručnu, tako da je utakmica završena konačnim rezultatom 41-26.

U redovima Radničkog su se golgeterski istakli Miloš Mutavdžić ii Dušan Medić sa po  7 pogodaka, dok  su kod gostiju Radosav Stoiljković i Nikola Pavlović  postigli po 5 golova. 

Igrač utakmice : Ognjen Jovanović

RK Radnički  –RK Bela Palanka:41-26 (21-11)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca :150
Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović 
Sedmerci: Radnički 3 (3), Bela Palanka 0 (0)
Isključenja: Radnički 14 min, Bela Palanka 12 min

Radnički  :  Stošić , Ristić 4, V.Stevanović 3, Mutavdžić 7, Lekić , Dobrosavljević 3 , Medić 7, Đerić ( 3 odbrane), Knežević 6, M.Stevanović 1, Radenović 1, Stanojev 3, Krkotić 2, Bogdanović 4 , Jovanović ( 17 odbrana), Janićijević .

Bela Palanka :   Mitrović, Nikolić, Jovanović 4, Ilić, Stoiljković 5, Dimitrijević 3, Kostić 1, Veljković 3, Đorđević 1, Stanković ( 10 odbrana), Ristić 3, Milanović, Tenkaš, Miljković 1, Lazić ( 2 odbrane). 


Narednog vikenda u utakmici 9-og kola SBRL za muškarce, Radnički će gostovati u Novoj Varoši, gde će ih dočekati ekipa Zlatara.


Datum: 17.11.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...