ADAS i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje novi partneri SSAB

Foto: SSAB

Sportski savez Beograda potpisao je Sporazume o saradnji sa Antidoping agencijom Republike Srbije i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu.


SSAB je već započeo saradnju sa ADAS-om kroz organizaciju seminara, a zajedničkim snagama će se nastaviti rad u oblasti stručnih edukacija i savetovanja o pitanjima vezanim za borbu protiv dopinga u sportu i antidoping pravilima. Sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje zajednički će se rešavati i raditi na naučnoistraživačkim, razvojnim, organizacionim, tehničkim i drugim projektima i poslovima iz oblasti sporta.


U sjajnom ambijentu beogradskog hotela “Moskva” ADAS je zastupala direktorka dr Milica Vukašinović Vesić, FSFV je predstavljao dekan - prof. dr Saša Jakovljević, a Sporazume ispred naše organizacije potpisao je predsednik Dragan Tomašević.


SSAB su na ovoj svečanosti predstavljali i generalni sekretar Nikola Penić, potpredsednik Mladen Kecman, članovi Izvršnog odbora, među kojima je bio i Petar Đukić, direktor Sportskog centra Pinki, kao i članovi Stručne službe. Prisutan je bio i Novica Teodosijević ispred Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Predstavnici naših članica su i na ovaj način mogli da se uvere da ćemo zajedno raditi na razvoju sporta u glavnom gradu, a saradnja sa ADAS-om i FSFV je jedan od bitnih koraka u tom pravcu.


- Želeo bih da izrazim svoje zadovoljstvo zbog formalizovanja saradnje sa ovakve dve institucije. Ova dva sporazuma simbolišu sve što naš savez radi pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu. Takođe, saradnja sa Antidoping agencijom Republike Srbije  je već dugoročna i tiče se i nekih naših seminara i edukacija. Cilj nam je da struka bude uključena u razne projekte koji će biti organizovani. Nastavićemo da radimo u interesu beogradskog sporta, da edukujemo sportiste i sportske radnike, jer smo na zajedničkom zadatku - rekao je Tomašević.


Prof. dr Saša Jakovljević istakao je značaj promocije beogradskog sporta.

- Pokušavamo na fakultetu da se približimo Beogradu i Beograđanima. Ne vidim zašto institucija koju predstavljam sa kapacitetima koje poseduje ne bi bila na usluzi svom gradu. Osećam ogromno zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog sporazuma.


Dr Milica Vukašinović Vesić zadovoljna je zbog formalizovanja saradnje sa našom organizacijom.

- Započeli smo je ove godine. Kroz saradnju ćemo dopreti do još većeg broja sportskih radnika, trenera i sportista. Borba protiv dopinga je veoma važna tema, zajedno ćemo raditi i na edukaciji kada je ishrana u pitanju.


Datum: 20.09.2019. Autor: Damir Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...