Parking day u Kraljevića Marka - Samo ne autom!

U okviru akcije Samo ne autom svi oni koji (20.09.) idu biciklom na posao mogu da svrate na osveženje, kafu i slatkiše na manifestaciju Parking day, koja će se održati u ulici Kraljevića Marka br. 4 od 16 do 19h, ispred kulturnog centra Magacin, na skvotovanom parking mestu.


Izazov - Samo ne autom


Za učesnike Samo ne autom i prijatelje UG Ulice za bicikliste spremamo osveženje, slatkiše, slaniše i muziku. Bitno je da sutra na posao ne idete autom, već biciklom, peške ili javnim prevozom.


Manifestacija Parking day održava se širom planete tokom Nedelje mobilnosti i pokazuje nam kako se parking prostor može iskoristiti bolje od mesta za ostavljanje četvorotočkaša.


Iako gradski čelnici već deceniju ponavljaju kako “Beogradu nedostaje 10.000” parking mesta, zanemaruje se činjenica da ta parking mesta plaćamo svi, time što ostajemo bez trotoara, parkova, igrališta za decu i prostora za sport i razonodu, dok ceo centar grada postaje ogromno toplotno ostrvo zbog viška asfalta. Ovom akcijom Ulice za bicikliste ukazuju da je parkinge potrebno graditi pod zemljom, i da cena parkiranja treba da bude komercijalna, a ne socijalna kategorija.


Datum: 20.09.2019. Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...