x

Radnički treći na završnom turniru Ž14

Radnički treći na završnom turniru Ž14

U nedelju 21. aprila u hali Jezero u Kragujevcu je održan završni turnir Superlige Srbije u konkurenciji Ž14 (devojčice 2004-to i mlađe) u sjajnoj organizaciji rukometnog saveza centralne Srbije, a domaćin turnira je bio RK Radnički 1964.

Na turniru je učestvovalo 8 ekipa iz regiona centralne Srbije a samo prve četiri su izborile plasman na državno prvenstvo. Viđen je veliki broj neizvesnih utakmica, na čijem kvalitetu bi mladim rukometašicama pozavidele i starije kolegnice.

Pobednik turnira je ekipa ŽORK JAGIDINE, drugo mesto je izborila ekipa BEKAMENT BB iz Aranđelovca, dok su treće mesto zauzele rukometašice RK RADNIČKI 1964. Uz njih se na državno prvenstvo plasirao i ŽRK MEDICINAR iz Šapca.


Bojan Milentijević (RK Radnički 1964):

-Najbitnije je da smo se plasirali na državno prvenstvo, to je za ovu generaciju najbitnija stvar. Nebitno je kako ćemo proći na prvenstvu, jer smo mi najmlađa ekipa u regionu centralne Srbije i verovatno ćemo i tamo biti najmlađi. Važno je da ćemo biti u društvu elite srpskog rukometa. Naravno, borićemo se za što bolji plasman, ali primarni cilj je sticanje iskustva ove generacije.

Medalje prvoplasiranim ekipama su predali Ivana Jovanović, predsednik takmičarske komisije i Vladimir Stojanović direktor lige mlađih kategorija Centralne Srbije, dok su pehare uručili Ivan Milivojević, direktor Super B lige, Aleksandar Petrović, direktor takmičenja mlađih kategorija Rukometnog saveza Srbije i Stavro Rašković član Upravnog odbora rukometnog saveza Centralne Srbije.

Državno prvenstvo u konkurenciji Ž14 će se održati u periodu od 10. - 12. maja u beogradskom centru „Slodes“.


Datum: 23.04.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...