x

Luka Milić na Evropskim Igrama u Minsku

Luka Milić na Evropskim Igrama u Minsku

Još jedan veliki internacionalni uspeh Luke Milića. Najbolje rangirani srpski senior uspeo je da se plasira na Evropske igre koje se od 21. do 30. juna 2019. održavaju u glavnom gradu Belorusije, Minsku. Naš reprezentativac, koji će biti u sastavu multisportskog srpskog tima, koji će predvoditi Olimpijski komitet Srbije, naći će se u elitnom društvu od najbolja 32 predstavnika evropskih država (spisak sastavljen na osnovu plasmana na Svetskoj rang listi) koji će se nadmetati za odličja u muškom singlu na prestižnom takmičenju.


Мnogo truda je uloženo u ovaj uspeh, kako mog ličnog tako i od Badminton saveza Srbije i trenera Milana Barbira. Krajem prošle godine osvojio sam Svetski kup čime sam odškrinuo vrata Evropskih igara. Iako mi u 2019. nije krenulo sve po planu, budući da sam na pojedinim turnirima doživeo neke neočekivane poraze, posle mnogo neizvesnosti i spartanske borbe uspeo sam da na kraju stignem do Minksa. Zasluženo. Ogromno odricanje i trud su se isplatili, a, ruku na srce, i sreća je bila na mojoj strani. Prezadovoljan sam što ću biti akter jednog ovako velikog evropskog sportskog događaja i maksimalno ću se potruditi da u Belorusiji na najbolji način prezentujem našu zemlju i srpski badminton”, kazao je Luka Milić.


Na Evropskim igrama u Minsku pored badmintona na “meniju” će se naći još 20 sportova. Svečano otvaranje Igara na programu je 21. juna. Badminton turnir počinje tri dana kasnije, a trajaće do 30. juna. Pored muškog sinlga najbolji evropski badmintonci takmičiće se i u ženskom singlu, muškom, ženskom i mešovitom dublu. Turnir u Minsku okupiće većinu najboljih svetskih badmintonaca današnjice, na čelu sa Dancima, Viktorom Akselsenom, osvajačem olimpijske bronze iz Rija 2016, svetskim prvakom iz Glazgova 2017. i prvim Evropljaninom koji je stigao do titule juniorskog šampiona sveta (2010.) i Andersom Antonsenom, osvajačem svetske timske bronze i višestrukim evropskim prvakom...


Iako je put do plasmana na Evropske igre bio prilično dug i naporan, na kraju i veoma neizvestan, Milić, aktuelni državni prvak i stipendista Ministarstva omladine i sporta, ga je u potpunosti zaslužio i na tome mu iskreno čestitam. Za mene kao trenera, od samog plasmana, važnija je činjenica da će Milić u Minsku biti u prilici da se nadmeće sa najboljim evropskim takmičarima, osvajačima svetskih i olimpijskih odličja, i da tako stekne ogromno iskustvo. Uprkos žestokoj konkurenciji koja ga očekuje u Belorusiji siguran sam da će imati šta da pokaže i više nego dostojno predstavi i brani boje svoje zemlje na ovom takmičenju. Na kraju moram da “podvučem” da je ovo svakako još jedna potvrda da smo na dobrom putu i da se srpski badminton razvija u jako dobrom smeru”, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.


Datum: 04.04.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...