x

Radnički se dostojno oprostio od kupa

Radnički se dostojno oprostio od kupa Foto: Radnički 1964

Rukometaši Radničkog 1964 su u polufinalu kupa Srbije izgubili od Vojvodine rezultatom 30-21, poluvreme 12-8 i tako se časno oprostili na finalnom turniru koji se odigrava u Smederevu.

U taboru tima sa Lepenice niko nije gajio iluzije da može da iznenadi višestrukog šampiona i trenutno najbolju ekipu u Srbiji. Želja je bila da se široj rukometnoj javnosti predstave u što boljem svetlu, što su, čini se i uspeli da urade. Utakmicu su bolje otvorili Novosađani, ali se žilavi Kragujevčani nisu dali. Prednost šampiona nije prelazila više od 3-4 gola prednosti. Probali su rukometaši Radničkog sve što mogu, sveli renomiranog protivnika na samo 12 postignutih golova, pa se na poluvreme otišlo sa podnošljivih minus 4 (8-12).

Za vikend finalni turnir Kupa Srbije u rukometu za muškarce

Ušao je Radnički u nastavak utakmice rešen da što skuplje proda kožu, no širina klupe i lepeza vrhunskih igrača na koje može da računa strateg Vojvodine Boris Rojević nije dozvolila Kragujevčanima da se razmahnu. Granitna odbrana, ubojiti kontranapadi Sehaligaša su i doveli do konačnih, podnošljivih minus 9 (21-30).

Svi igrači Radničkog su dali svoj maksimum, prikazali frenetičnu borbenost i angažovanje i u fer i korektnoj igri dostojno predstavili svoj klub i grad.

U redovima Radničkog najefikasniji su  bili Nemanja Vuković sa 9 golova, Ilija Bogdanović je dodao 5, dok su kod Novosađana prednjačili Stefan Ilić i Miloš Grozdanić sa po 6 postignutih pogodaka.

Kragujevčani rasterećeno na šampiona u polufinalu kupa

Igrač utakmice : Stefan Ilić

RK Radnički 1964 – RK Vojvodina :21-30 (8-12)

Smederevo: Hala “Smederevo”. Gledalaca : 500
Sudije: Branislav Nenadić,Darko Stefanović 
Sedmerci: Radnički 5 (5), Vojvodina 6 (4)
Isključenja: Radnički 12 min, Vojvodina  16 min

Radnički 1964 :  Blagojević , V.Stevanović 1, Ristić , Mutavdžić , Lekić , Dobrosavljević 1, Petrović ( 13 odbrana,2 sedmerca) , Vuković 9, Knežević, M.Stevanović  , Stanojev 3, Bogdanović 5, Đerić Tomić 1, Janićijević , Mrvović 1.

Vojvodina :   Ovčina 2, Milić, Mirković 2, Čelica 1, Perović, Anđelković 1, Ilić 6, Marijanac 1, Ratković 2, Prodanović 1, Tomić 2, Stanković 3, Trkulja 1, Verkić, Grozdanić 6, Vučićević 2.

 

U  finalu će se sastati ekipe Vojvodine I Dinama iz Pančeva.



Datum: 24.03.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...