x

Letačka sezona takmičenja počinje u Novom Sadu

Letačka sezona takmičenja počinje u Novom Sadu

Prvo ovogodišnje takmičenje Vazduhoplovnog saveza Srbije u letačkim sportovima održaće se predstojećeg vikenda (23. i 24. mart) na sportskom aerodromu Čenej kod Novog Sada. U organizaciji Aerokluba „Novi Sad“ pilote paraglajdera očekuje prvo kolo lige Srbije u preciznom sletanju paraglajderom.

Prema programu takmičenja, okupljanje pilota je u subotu i nedelju do devet časova, nakon čega počinje takmičarsko letenje i izvođenje skokova na cilj do 17 časova. Proglašenje pobednika je u nedelju od 17 do 18 časova.  Vremenska prognoza je obećavajuća za dobro letenje i takmičenje, a organizator poziva sve zainteresovane da dođu i provedu lep vikend na čenejskom aerodromu.

Precizno sletanje je jedna od tri discipline paraglajdinga. Na takmičenjima se mogu praktikovati dve metode za poletanje – sa uzvišenja ili uz pomoć autovitla. U Novom Sadu će piloti poletati uz pomoć vitla. Ko je najbolji znaće se nakon što se saberu rezultati iz nekoliko rundi sletanja na cilj. Cilj ima prečnik 16 centimetra, a centar cilja je prečnika 2 centimetra i daje savršen rezultat – nula. Pobednik je takmičar koji ima najmanje bodova, a najmanji broj bodova znači najveću preciznost u sletanju.

Datum: 23.03.2019. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...