Sve za uspeh beogradskog sporta

Foto: SSAB

Nikola Penić, odlučio je da 15-godišnje iskustvo na poziciji generalnog sekretara u Atletskom klubu Crvena zvezda i Atletskom savezu Beograda implementira u Sportski savez Beograda (SSAB), kroz ulogu prvog operativca. Jednoglasno, prošle nedelje, izabran je na Skupštini, što samo po sebi govori da se njegov rad ceni.


- Posle deset godina iskustva na istoj poziciji u Atletskom savezu Beograda, zavidnih rezultata koje su postigli atletičari beogradskih klubova u tom periodu, kao i iskustva koje sam stekao u Zvezdi,  mislim da ću moći da pomognem. Takođe, nisam mogao da odbijem poziv prijatelja i kolege sa fakulteta Dragana Tomaševića, koji je kao predsednik preuzeo vođenje ove značajne institucije za funkcionisanje sporta u glavnom gradu. - ističe Nikola Penić.


Penić novi generalni sekretar SSAB


Koliko će vam u ispunjavanju novih radnih zadataka pomoći prethodno iskustvo, kako aktivnog sportiste, tako i dugogodišnjeg sportskog radnika?

- Verujem da će mi iskustvo u rukovođenju, koje sam počeo da stičem kao generalni sekretar atletskog kluba Crvena zvezda, nadogradio kao direktor atletskog programa na Univerzijadi 2009., i na već pomenutoj poziciji u Atletskom savezu, biti od velike koristi. Takođe, po obrazovanju sam profesor fizičke kulture, pa mi problematika drugih sportova nije nepoznata.


Šta će SSAB ponuditi svojim članicama do kraja godine, ali i u daljoj

budućnosti?

- Zajedno sa novim predsednikom Draganom Tomaševićem obećao sam članicama SSAB koji je, inače, najmasovnija sportska organizacija ne samo na teritoriji našeg glavnog grada već i u Srbiji, da će u naredne četiri godini osetiti benefit. Sve naše aktivnosti u narednom periodu biće usmerene na pomoć u funkcionisanju granskih sportskih saveza, opštinskih saveza, sportskih društava i udruženja na teritoriji grada Beograda. A da bi sprovodili sve uspešno tu je i velika pomoć od Gradskog sekretarijata za sport, koji predvodi rukometna šampionka Dragana Belojević, sa kojom već uspešno sarađujemo.


SSAB u 2019. ušao sa 102 članice


Kakva je situacija sa sportskom infrastrukturom u glavnom gradu i šta može da se očekuje od sportskih institucija u narednom period po ovom pitanju?

- Svedoci smo da se sportska infrastruktura u Beogradu ubrzano razvija na opšte zadovoljstvo ne samo sportista iz našeg glavnog grada nego i cele države, pa i regiona. U skoroj budućnosti dobićemo Nacionalni fudbalski stadion, atletika je dobila prvi specijalizovan atletski objekat na teritoriji grada. Inače, Beograd ima vrlo dobro razvijenu sportsku infrastrukturu, po tome je vodeći grad u regionu.


Možete li kao generalni sekretara SSAB pelcer iz atletike da prenesete na ostale, sa željom da dobijamo nove šampione, poput Emira Bekrića ili Strahinje Jovančevića u svim granama sporta na teritoriji grada Beograda?

- Voleo bih da do toga dođe. Beograd je grad sportskih šampiona, iznedrio je Novaka Đokovića, najboljeg sportistu planete. Imamo vrhunske pojedince, kako u individualnim tako i u kolektivnim sportovima, a siguran sam da će tako ostati i u budućnosti. Na svima nama je da stvorimo uslove za njihov dalji napredak, ali i za rađanje novih šampiona. – zaključio je Nikola Penić.Datum: 14.03.2019. Autor: Sportski savez Beograda

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...