x

Sve za uspeh beogradskog sporta

Sve za uspeh beogradskog sporta Foto: SSAB

Nikola Penić, odlučio je da 15-godišnje iskustvo na poziciji generalnog sekretara u Atletskom klubu Crvena zvezda i Atletskom savezu Beograda implementira u Sportski savez Beograda (SSAB), kroz ulogu prvog operativca. Jednoglasno, prošle nedelje, izabran je na Skupštini, što samo po sebi govori da se njegov rad ceni.


- Posle deset godina iskustva na istoj poziciji u Atletskom savezu Beograda, zavidnih rezultata koje su postigli atletičari beogradskih klubova u tom periodu, kao i iskustva koje sam stekao u Zvezdi,  mislim da ću moći da pomognem. Takođe, nisam mogao da odbijem poziv prijatelja i kolege sa fakulteta Dragana Tomaševića, koji je kao predsednik preuzeo vođenje ove značajne institucije za funkcionisanje sporta u glavnom gradu. - ističe Nikola Penić.


Penić novi generalni sekretar SSAB


Koliko će vam u ispunjavanju novih radnih zadataka pomoći prethodno iskustvo, kako aktivnog sportiste, tako i dugogodišnjeg sportskog radnika?

- Verujem da će mi iskustvo u rukovođenju, koje sam počeo da stičem kao generalni sekretar atletskog kluba Crvena zvezda, nadogradio kao direktor atletskog programa na Univerzijadi 2009., i na već pomenutoj poziciji u Atletskom savezu, biti od velike koristi. Takođe, po obrazovanju sam profesor fizičke kulture, pa mi problematika drugih sportova nije nepoznata.


Šta će SSAB ponuditi svojim članicama do kraja godine, ali i u daljoj

budućnosti?

- Zajedno sa novim predsednikom Draganom Tomaševićem obećao sam članicama SSAB koji je, inače, najmasovnija sportska organizacija ne samo na teritoriji našeg glavnog grada već i u Srbiji, da će u naredne četiri godini osetiti benefit. Sve naše aktivnosti u narednom periodu biće usmerene na pomoć u funkcionisanju granskih sportskih saveza, opštinskih saveza, sportskih društava i udruženja na teritoriji grada Beograda. A da bi sprovodili sve uspešno tu je i velika pomoć od Gradskog sekretarijata za sport, koji predvodi rukometna šampionka Dragana Belojević, sa kojom već uspešno sarađujemo.


SSAB u 2019. ušao sa 102 članice


Kakva je situacija sa sportskom infrastrukturom u glavnom gradu i šta može da se očekuje od sportskih institucija u narednom period po ovom pitanju?

- Svedoci smo da se sportska infrastruktura u Beogradu ubrzano razvija na opšte zadovoljstvo ne samo sportista iz našeg glavnog grada nego i cele države, pa i regiona. U skoroj budućnosti dobićemo Nacionalni fudbalski stadion, atletika je dobila prvi specijalizovan atletski objekat na teritoriji grada. Inače, Beograd ima vrlo dobro razvijenu sportsku infrastrukturu, po tome je vodeći grad u regionu.


Možete li kao generalni sekretara SSAB pelcer iz atletike da prenesete na ostale, sa željom da dobijamo nove šampione, poput Emira Bekrića ili Strahinje Jovančevića u svim granama sporta na teritoriji grada Beograda?

- Voleo bih da do toga dođe. Beograd je grad sportskih šampiona, iznedrio je Novaka Đokovića, najboljeg sportistu planete. Imamo vrhunske pojedince, kako u individualnim tako i u kolektivnim sportovima, a siguran sam da će tako ostati i u budućnosti. Na svima nama je da stvorimo uslove za njihov dalji napredak, ali i za rađanje novih šampiona. – zaključio je Nikola Penić.



Datum: 14.03.2019. Autor: Sportski savez Beograda

PROČITAJTE JOŠ...