x

Sve spremno za Beogradski sajam automobila i motocikala

Sve spremno za Beogradski sajam automobila i motocikala

Međunarodni sajam automobila, najstariji i najreprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, koji je prošle godine obeležio izvanredan jubilej, 80 godina postojanja, i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ predstaviće se posetiocima na Beogradskom sajmu tokom 10 sajamskih dana, od 22. do 31. marta 2019. godine.


Pod motom „U retrovizoru“, i ovogodišnje, 54. izdanje Salona automobila uistinu će biti najveći auto-moto događaj u tom trenutku u svetu. Kao jedan od samo 15 ovakvih automobilskih hepeninga u čitavom svetu u ovogodišnjem kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, beogradskom Salonu pripada izuzetno „atraktivno“ mesto – između legendarnog, globalno harizmatičnog Ženevskog salona i onog u Seulu, jedne od prestonica svetske automobilske industrije.


Učešće na Salonu, u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i 5 Beogradskog sajma, obezbedilo je više od 400 direktnih i indirektnih izlagača iz tridesetak zemalja, a neće izostati nijedan od proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera automobilskih brendova koji posluju na našem tržištu.


G-Drive Racing tim na sajmu automobila


Pred posetiocima će se naći kompletna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila ili neke od dodatnih usluga razreše na najbolji mogući način. Sastavni deo te ponude su nova tehnološka rešenja u oblasti alternativnih pogona, ekološkog usavršavanja ili dizajnerskih iskoraka, a proizvođači su se i u predsajamskom periodu potrudili da najave desetine takvih iznenađenja.


Nije novost da se s najvećim nestrpljenjem i znatiželjom iščekuje najekskluzivniji deo ovog svetskog automobilskog hepeninga – premijere, pogotovo one iz premijum i sportskog segmenta. I pogotovo s obzirom na činjenicu da se neposredno pred početak Beogradskog salona automobila završava onaj legendarni Ženevski, te da se i prve svetske postpremijere, po logici stvari, očekuju upravo na Beogradskom sajmu.


Dugačka je, ali ne i finalizovana (podsećamo na moguća iznenađenja iz Ženeve) lista premijera i noviteta koje su najavili ovdašnji uvoznici i distributeri – Mercedes-Benc, BMW, Britiš Motors, Honda, Tojota… – i u premijum i u domaćem džepu dostupnijim segmentima.


Tenfore drumska strela na Beogradskom sajmu automobila


Trinaesto izdanje Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ će, pod sloganom „Vidimo puteve kojima još nismo prošli“, predstaviti najbogatiju ponudu motocikala svih relevantnih svetskih brendova, uključujući takođe brojne premijere i nove modele kvadova, odnosno ATV vozila, skutera, električnih bicikala i opreme za vozila i vozače. Za razliku od prethodnih, ovogodišnji „Motopassion“ smestiće se u hali 2 nivo C Beogradskog sajma.

Strateški partneri – Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i generalni sponzor kompanija DDOR Novi Sad – i ove godine su nezamenjivi i kompetentni saradnici u realizaciji ovih manifestacija.

Verni posetioci ovih sajmova, zaljubljenici u automobile i motocikle, ali i onaj stručniji deo gostiju i javnosti, već zna da ih od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu očekuje i izuzetno širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja, među kojima su izbori „automobila godine“ u različitim kategorijama, „izbori za mis“… Jedan dan, „Family day“, biće cenom ulaznica dodatno prilagođen čitavim porodicama sa decom.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 19 časova.

Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za učenike i studente 200, a ulaznica za „Family Day“ (za roditelje sa decom do 16 godina) 800 dinara. Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu. 


Datum: 13.03.2019. Autor: Beogradski sajam

PROČITAJTE JOŠ...