x

20. Svetosavska atletska trka

20. Svetosavska atletska trka Foto: Grad Valjevo
Tradicionalna Svetosavska atletska trka  dvadeseta po redu, održaće se u nedelju 27. januara na Savindan sa početkom u 12:00 časova rečeno je na konferenciji za novinare. Start i cilj svih trka, a planirano ih je 15, od predškolskog uzrasta do veterana i rekreativaca, biće održan u Karađorđevoj ulici, na izlazu sa gradskog trga ispred hotela „Narcis“.

-„Valjevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji se može pohvaliti organizacijom dve atletske ulične trke u toku jedne godine. Ova trka se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja  Atletskog saveza Srbije i održaće se na centralnim ulicama grada Valjeva. Iz budžeta grada Valjeva za trku je opredeljeno 350.000 dinara.Trka se kao i svake godine održava i realizuje preko Sportskog saveza Valjeva, uz tehničku organizaciju AK „Metalac“. Svi učesnici su dužni da imaju zdravstvene preglede i trče na sopstvenu odgovornost“, istakao je Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjevo.

Predsednik stalnog saveta gradske manifestacije Radomir Milovanović pozvao je sugrađane da učestvuju na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

-„Koristim priliku da pozovem sve građane Valjeva, uprkos lošim vremenskim uslovima koji nas očekuju da uzmu učešće u ovoj svetkovini grada Valjeva i da pruže prevashodno podršku deci, koja su simbol ove trke i svetosavlja“, rekao je Milovanović

„Svetosavsku atletsku trku organizujemo preko 20 godina u saradnji sa gradom. Nadamo se da će i ove kao i prethodnih  godine biti više od trista učesnika svih uzrasta. Najavljen je dolazak i dece iz Republike Srpske. I pored najavljenih loših vremenskih uslova pobediće mladost i ljubav  prema sportu. Za sve takmičare obezbeđene su nagrade, diplome i medalje, od 1. do 3. mesta, kao i nagrade sponzora. Moram da istaknem da smo ove godine dužinu trke za prvi i drugi razred osnovne škole smanjili sa 800 na 400 metara“, rekao je tehnički organizator Svetosavske trke Vladisav Marković Hari.

Predstavnici Organizacionog odbora Svetosavske atletske trke su se zahvalili gradu Valjevu i svima koji podržavaju ovu manifestaciju, a sugrađane su pozvali da u što većem broju isprate ovu manifestaciju. (Izvor: https://www.valjevo.rs)

Datum: 26.01.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...