Još 17 polaznika završilo kurs Shuttle time projekta

Mesec dana nakon prvog održan je i drugi ovogodišnji kurs za realizatore “Shuttle Time” projekta. I ovoga puta centralno mesto edukacije bila je Ada Ciganlija gde su u nedelju, 9. decembra 2018, učesnici kursa, kojim je rukovodio Milan Barbir, glavni trener reprezentacija Srbije i sertifikovani trener za obuku u okviru ovog projekta Svetske badminton federacije (BWF), prvo prošli teorijski deo u prostorijama Badminton saveza Srbije, a nakon toga i praktični na terenima Nacionalnog badminton centra.


Na kursu je učestvovalo 17 polaznika iz osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Smedereva, Pančeva, Ćuprije i Inđije, među kojima su bili i predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu koji rade na predmetu Elementarne igre. Oni su uzeli učešće u realizaciji kursa za potrebe, kako promocije badmintona tako i povećanja fonda znanja sa kojim se studenti ovog fakultata upoznaju u okviru predmeta Elementarne igre. Takođe, među polaznicima kursa bili su i predstavnici Sportskog saveza Ćuprije.


Inače, ovo je ukupno četvrti, potpuno besplatni, kurs za nastavnike koji organizuje Badminton savez Srbije na teritoriji naše zemlji i to uz ogromnu pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Svetske badminton federacije i Evropske badminton konfederacije. Svi polaznici i nedeljnog kursa dobili su školske komplete opreme za badminton koji su, pored priručnika u elektronskoj formi i aplikacije za mobilne telefone, potpuno besplatni.


Inače, primena “Shuttle Time” projekta u Srbiji započeta je 2014. potpisivanjem partnerskog sporazuma između BWF i BASS. Do 2016. se vršila priprema edukativnih materijala i drugih resursa za primenu na teritoriji Republike Srbije (priručnici i planovi za nastavnike na srpskom jeziku, aplikacija za mobilne telefone na srpskom jeziku, obezbeđivanje školskih kompleta i druge opreme za realizaciju nastave). U 2017. se započelo sa realizacijom besplatnih kurseva za obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola i sa opremanjem škola specijalizovanim školskim kompletima za nastavu badmitnona (preko 45 nastavnika suspešno savladalo kurs i steklo zvanje sertifikovanog nastavnika “Shuttle Time” projekta, više od 30 škola dobilo školske komplete za realizaciju nastave badmintona).


Datum: 11.12.2018.
Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Srpkinja Nina Radovanović šampionka...
+ Liga Zapadne Srbije: Domaćini domini...
+ Rukometašice Srbije poražene od Crn...
+ Zorana Arunović najbolja vazdušnim...
+ Jovović i Kaličanin na Evropskom us...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...