x

Jovović i Kaličanin na Evropskom usavršavanju

Jovović i Kaličanin na Evropskom usavršavanju

Evropska badminton konfederacija je, u saradnji sa Svetskom badminton federacijom i Svetskom akademijom sporta, od 6. do 8. decembra 2018. u Kišinjevu organizovala Kurseve za administratore nacionalnih federacija i organizaciju sportskih događaja.


Na Kursevima, koje su vodili Džimi Andersen, Tanja Teo i Rasmus Bek, menadžeri u okviru kontinentalne konfederacije, aktivno je učestvovalo 20 sportskih radnika iz 16 evropskih Saveza.  Srbiju su predstavljali predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije, Radomir Jovović i generalni sekretar Badminton saveza Beograda Miodrag Kaličanin. Među brojnim oblastima koje su bile obuhvaćene Kursevima izdvajaju se planiranje i budžetiranje, operativno upravljanje, potencijal, uticaj i razvoj elektronskih platformi i mreža, poslovna komunikacija, komercijalne komponente i potencijali događaja u badmintonu i nacionalnih federacija u celini, razvojni programi Evropske badminton konfederacije i dr. Pored učešća na Kursevima, naši predstavnici su imali i značajnu ulogu u pripremi i realizaciji kvalifikacionog dela takmičanja za Evropsko prvenstvo za mešovite timove, na kojem su učestvovale selekcije Rusije, Škotske, Ukrajine i domaćina Moldavije.


“Odlična praksa održavanja BEC Kurseva se još jednom pokazala kao pun pogodak. Radna atmosfera u moldavskoj prestonici nam je omogućila da kroz interaktivne radionice i predavanja pokrijemo najvažnije aspekte kreiranja strateških i operativnih planova, unapređenja komunikacije, promocije sporta kao i aktuelne teme u svetu badmintona, a poseban omaž našem Savezu čini to što se u većini slučajeva pominjao kao odličan primer”, kazao je Miodrag Kaličanin.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na Kursevima u Moldaviji.


Datum: 10.12.2018. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...