x

12 medalja za MK Cerski junaci 1914 na memorijalu Miodrag Miša Pavićević

12 medalja za MK Cerski junaci 1914 na memorijalu Miodrag Miša Pavićević

Mačevalački  klub “Cerski Junaci 1914“  iz Šapca, je dana 13.10.2018. godine učestvovao na međunarodnom memorijalnom turniru ”Miodrag Miša Pavićević“ koji se organizovao u Leskovcu. Ovo je drugi put kako klub učestvuje na ovom turniru.

Takmičari našeg kluba su učestvovali u sve tri discipline, u floretu, maču i sablji u kategorijama pionira, kadeta, juniora i seniora. Krenulo se od najmlađih takmičara, gde je za klub prvi nastupio višestruki prvak Srbije, Luka Ranković, koji je i opravdao titulu najboljeg, osvojivši zlatnu medalju u kategoriji pionira B, muški mač, kao i još jednu zlatnu medalju u kategoriji pionira B, muška sablja. Luka se nije zadržao samo na ove dve medalje, pa je uz njegovu veliku želju otišao da se takmiči sa mnogo starijim od sebe, u kategoriju juniora muški floret, gde je osvojio bronzanu medalju. Drugi naš takmičar, Luka Isailović je uspešno startovao na ovom takmičenju, gde je osvojio  ukupno 3. medalje, bronzanu u disciplini muška sablja, pioniri A, još jednu bronzanu medalju, u disciplini muški mač pioniri B, i srebrnu medalju u kategoriji pionira B, muška sablja.

Luka Isailović je i na ovom turniru nastavio sa odličnim rezultatima, i na zadnja tri turnira, osvojio ukupno devet medalja. Posle pionira, nastupaju naši kadeti, Nina Pavlović, Danilo Lončarević i Stefan Ranković. Oni se nisu samo takmičili u kategoriji kadeta, već svoje umeće su isprobali i u kategoriji juniora, gde su bili dosta uspešni. Zajedno su  nastupili Danilo Lončarević i Stefan Ranković u kategoriji kadeta muški mač, gde osvajaju bronzanu medalju. Njih dvojica se oprobavaju i u muškom floretu za juniore, ali do medalje dolazi samo Danilo Lončarević, i to bronzane, dok Stefan nije ima sreće u eliminacijama i osvaja 5 mesto. Onda nastupa naša Nina Pavlović, koja se takmiči u disciplinama mač i sablja, u kadetima i juniorima. Nina je osvojila tri medalje, srebrnu u kategoriji ženska sablja, u kategoriji juniora, bronzanu u istoj kategoriji, ženski mač,  i srebrnu u kategoriji kadeta, ženski mač. Nina je inače kadet i odlična je u toj kategoriji, na žalost u finalu, u disciplini ženski mač, izgubila je u veoma neizvesnom meču, rezultatom 15:13, od takmičarke iz M.K.Silnog iz Beograda, ali je dala jednu poruku, da će do kraja sezone, biti jedan ozbiljan kandidat za osvajanje medalja u ženskoj kategoriji kadeta. I na kraju takmičarskog dana, nastupio je i naš senior Ivan Marković, koji se takmičio u kategoriji seniora, muška sablja. Ivan je odlično prošao grupnu fazu takmičenja, ali u eliminacijama nije imao sreće. Za njega je ovo bilo jedno veliko iskustvo, jer je bilo dosta takmičara u seniorskoj kategoriji, a mačevalački klub “Dubočica” iz Leskovca koji je organizator takmičenja ima odlične” sabljaše” a dosta njih su bili i prvaci države. Ako se uzme sve to u obzir, Ivan je pružio jednu odličnu borbu  i stekao jedno novo iskustvo.

“Bilo je ovo jedno lepo iskustvo za naš klub, i veliki uspeh takmičara M.K. “Cerski junaci 1914“. Prošle godine na turniru u Leskovcu, klub je osvojio 9 medalja, dok je ove godine bio još uspešniji, i u Šabac se vratio sa 12 medalja” - izjavio je generalni sekretar kluba, Jovan Jezdimirović, koji se ovim putem zahvalio gospodinu Božidaru Katiću i Srđanu Mitrašinoviću, koji su pomogli klub, da realizuje odlazak na ovo takmičenje, a posebno vozaču Goranu Adamoviću koji  je bezbedno odvezao i vratio naše takmičare.


“Klub do kraja polusezone očekuje još tri turnira, Trofej Sinđe, Trofej Železničara i memorijal Andrej Gardenin. Potrudićemo se, da do kraja polusezone, naši takmičari zadrže čelne pozicije na rang listi mačevalačkog saveza Srbije, i tako polusezonu privedemo kraju” - istakla je PR menadžer kluba Branka Bobić.


Datum: 15.10.2018. Autor: Vladan Ranković

PROČITAJTE JOŠ...