x

Skupština Sportskog saveza Beograda sutra dobija novog predsednika

Skupština Sportskog saveza Beograda sutra dobija novog predsednika Foto: SRFS

Dragan Tomašević, generalni sekretar Saveza za fitness i rekreaciju Srbije, jedini je kandidat za predsednika Sportskog saveza Beograda, za period od naredne četiri godine.

Ovo je epilog raspisanih redovnih izbora u ovoj velikoj sportskoj instituciji, koja ima 108 članica. Tomašević dugo radi kao sportski funkcioner a u prethodnom mandatu bio je i član Izvršnog odbora SSAB.

Predlog za izbor Tomaševića predložile su čak 54 članice i on je jedini kandidat. Izbori će biti održani u ponedeljak 15. oktobra u sali Opštine Vračar, sa početkom od 12.00 časova.

-Kada mi je nekoliko prijatelja predložilo ovu funkciju, bio sam malo iznenađen. Obavio sam i razgovor sa sadašnjim predsednikom Vladom Krstivojevićem, koji mi je rekao da se neće dalje kandidovati, zbog puno drugih poslovnih obaveza. Posle tog razgovora odlučio sam da prihvatim kandidaturu – istakao je Dragan Tomašević.

SSAB je organizacija koja uspešno sarađuje sa Gradom Beogradom i gradskim sekretarijatom za sport i omladinu.

-Prethodne četiri godine bili smo glavni partneri grada Beograda, kada je sport u pitanju. Uz predloge za finansiranje sportskih saveza, maksimalno je podignut nivo organizacije školskih sportskih takmičenja. Imam još novih ideja i siguran sam da ćemo otvoriti i nove projekte i biti još uspešniji. Svima nama je glavni zadatak da se deca u našem gradu bave sportom. Planiram i da posetim gradsku sekretarku za sport Draganu Belojević, koja je za kratko vreme na toj funkciji pokazala puno. Takođe se nadam da će nas primiti i gradonačelnik Zoran Radojičić i sekretar za obrazovanje Slavko Gak, kojima ću predočiti nove planove, a sve za decu i omladinu Beograda – istakao je Dragan Tomašević.

Sutra na Izbornoj Skupštini biće izabrani članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, dok će funkciju generalnog sekretara i dalje obavljati nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Jovan Koprivica.

Datum: 14.10.2018. Autor: Jelena Cvetković

PROČITAJTE JOŠ...