x

Među prijavljenima za 32. Beogradski maraton učesnici iz 25 zemalja sveta

Među prijavljenima za 32. Beogradski maraton učesnici iz 25 zemalja sveta

Pre manje od 10 dana počelo je prijavljivanje za 32. Beogradski maraton koji će biti održan u nedelju 14.04.2019. godine i do sada je već prijavljeno preko 500 učesnika iz 25 zemalja sveta sa svih kontinenata, među kojima se nalaze i učesnici iz SAD, Kanade, Kine, Švedske, Nemačke, Indonezije, Francuske, Italije, Slovenije, Rusije, Turske..

Na ovogodišnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 72 zemlje sveta – što je takođe bio rekord kada je u pitanju broj zemalja iz kojih su došli učesnici. U Aqua Viva Trci zadovoljstva, u sklopu ovog događaja, učestvovalo je oko 20.000 učesnika, a među njima su bili i mnogobrojni pripadnici MUP-a, Vojske Srbije, Saveza za sport osoba sa invaliditetom Beograda pod pokroviteljstvom Poverenika za ravnopravnost, učesnici različitih programskih aktivnosti i humanitarnih kampanja...

Očekuje se da će tokom održavanja 32. Beogradskog maratona kroz cilj na Terazijama proći 1.100.000-ti učesnik u istoriji ovog događaja od posebnog značaja za grad Beograd.

Beogradski maraton će nastaviti da širi i unapređuje trkački pokret u Srbiji, da povećava turistički prihod u našem glavnom gradu i da stvara uslove da što širi slojevi stanovništva učestvuju u događaju koji je u svojoj suštini pokret zdravlja.

Svakako, jedan od najvažnijih ciljeva biće širenje poruke o značaju darivanja i stvaranju uslova da se doniraju sredstva za različite humanitarne potrebe, za koje se Beogradski maraton stavlja na raspolaganje kao najbolja i najšira moguća platforma.

Svi zainteresovani trkači mogu se prijaviti za učešće na 32. Beogradskom maratonu na internet stranici Beogradskog maratona: www.bgdmarathon.org

Datum: 13.10.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...