x

Počinje Međunarodni košarkaški kup “Moj Red”

Počinje Međunarodni košarkaški kup “Moj Red”
U periodu od 30. septembra do 01. oktobra 2018. godine, održaće se prvi međunarodni košarkaški kup „Moj Red“ za igrače sa posebnim obrazovnim potrebama. Na turniru će učestvovati košarkaške ekipe iz Srbije kao i gosti iz Norveške, ekipa “Hop Stars”. 

Hop Stars je oformljen 2016. godine kada je naš licencirani košarkaški trener i bivša profesionalna košarkašica Tanja Ličina, radila na razvoju kluba HOP BBK u Bergenu. Hop Stars su trenutno jedina košarkaška ekipa za igrače sa posebnim obrazovnim potrebama u Norveškoj. U saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda i humanitarnom organizacijom Osmeh na Dar, pokrenuta je inicijativa za razvoj sličnih košarkaških timova u Srbiji u cilju upotpunjavanja prilika koje naše društvo pruža deci i odraslim sa posebnim obrazovnim potrebama. 

Turnir počinje u 12h u nedelju u Republičkom zavodu za sport, odakle se igrači istog dana sele u Sportsku halu Žarkovo i traje do ponedeljka sa svečanim zatvaranjem i dodelom medalja u 16h u Republičkom zavodu za sport.

Datum: 30.09.2018. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...