x

Olivera Jevtić i Darko Živanović učestvuju na Drugom Beogradskom polumaratonu

Olivera Jevtić i Darko Živanović učestvuju na Drugom Beogradskom  polumaratonu

Osim velikog broja ljubitelja trčanja i rekreacije, na Drugom Beogradskom polumaratonu 30.09.2018. godine učestvovaće i neki od najboljih trkača u Srbiji na srednjim i dugim prugama – među njima i reprezentativci Srbije, kao i neki od naših najboljih dugoprugaša i maratonaca u poslednjih nekoliko godina.


Svakako posebnu dimenziju događaju daće učešće Olivere Jevtić, naše najbolje dugoprugašice i jedne od najboljih atletičarki u istoriji, petostruke olimpijke, rekorderke Srbije na 5000m, 10000m, polumaratonu i maratonu. Olivera je i aktuelna prvakinja Balkana u maratonu (mart mesec, Limasol-Kipar) i u polumaratonu (septembar Sarajevo). Očekuje se da će Olivera Jevtić imati odličnu podršku i dosta navijača na ovom događaju, s obzirom da je do sada u okviru Beogradskog maratona učestvovala 13 puta u polumaratonu -  od čega je pobedila 8 puta, a učestvovala je i tri puta u maratonskoj trci i sva tri puta pobedila.


Jevtićeva će na Drugom Beogradskom polumaratonu trčati u trci na 10km (Beogradskih 10).


Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona je, u ovom povodu, izjavio: Olivera Jevtić je jedna od najboljih sportistkinja u istoriji srpskog sporta i osim vrhunskih sportskih rezultata pokazala je i nesebičnu ljudsku dimenzuju donirajući značajna sredstva za izgradnju Hrama Svetog Save u Beogradu, Zdravstveni centar Užice – odnosno Užičku bolnicu u kojoj je rođena, kao i pomoć postradalima od poplava u Užicu - čime njeno učešće u “Trci dobrote” daje dodatnu dimenziju.


Osim Olivere Jevtić, poseban značaj Drugom Beogradskom polumaratonu daće i učešće Darka Živanovića, srpskog olimpijca iz Londona (lični rekord 2:17:11 iz Roterdama 2012.) koji, do sada, ima tri pobede u polumaratonu u okviru Beogradskog maratona i aktuelni je šampion sa prvog izdanja ovog događaja održanog u decembru 2017. godine. Živanović će braniti titulu u trci na 21km (Beogradskih 21).


Nikolić je, na kraju, posebno naglasio da će Beogradski maraton, kao organizator Drugog Beogradskog polumaratona, učiniti sve da afirmiše, kako naše iskusne dugoprugaše,  tako i mlade, talentovane domaće trkače, da im stvori priliku i motiv da u odličnoj organizaciji i u odgovarajućoj konkurenciji ostvare svoje najbolje rezultate. Beogradski maraton je to činio u istoriji dugoj preko 30 godina tokom organizacije i drugih događaja kao što su Beogradski maraton, Beogradska trka kroz istoriju, Ženska trka, noćna trka na Aerodromu Nikola Tesla Beograd (Beg Runway Run).


Drugi Beogradski polumaraton sa sloganom „Trka dobrote“ biće održan u nedelju u 10h pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Datum: 29.09.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...