Šabački “D Artanjan” Luka Ranković obara mačevalačke rekorde u Srbiji

Veliki uspeh šabačkog mačevalačkog kluba “Cerski junaci 1914“ na  “II Trofeju Silnog”, koji se održao 22.09.2018.god.  u Beogradu. U Šabac su se vratili sa sedam medalja, tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje.

Odličan početak takmičarske sezone, učešćem na dva turnira, u razmaku od dve nedelje Šapčani su osvojili ukupno 19 međunarodnih medalja. Ono što je specifičnost sa drugog Trofeja Silnog, je to što su dva naša takmičara, osvojila po tri medalje i svrstali se u najbolje učesnike tog turnira.

Najveći podvig je napravio  naš dvostruki državni prvak i osvajač Kupa Srbije, Šabački “D Artanjan,” Luka Ranković, koji je osvojio tri zlatne medalje, najpre u maču, zatim u sablji i na kraju u floretu, u kategoriji pionira B. U floretu, Luka Ranković je pobedio sve svoje protivnike ,da bi se u finalu sastao sa  takmičarem iz M.K. “Omladinac“ iz Zrenjanina koji imaju veliku tradiciju, dugogodišnjeg postojanja i dobre škole mačevanja. Ovom pobedom, Ranković je potvrdio svoju titulu, višestrukog prvaka Srbije i da je najbolji floretaš u Srbiji, a sa ove tri zlatne medalje u Šabac je ukupno doneo 31. međunarodnu medalju u mačevanju.

Tri medalje osvojio je i naš mladi perspektivan sportista, Luka Isailović sa Mišara, srebrnu medalju u disciplini mač, u kategoriji pionira A, srebrnu medalju u disciplini sablja, u kategoriji pionira B i bronzanu medalju u floretu. Naš treći pionir, mlađani Nikola Bobić, odlično prolazi grupnu fazu, međutim, u eliminacijama gubi od takmičara iz M.K. Karađordje, sa 10:9, i nažalost ostaje bez medalje. Na kraju takmičarskog dana, u kategoriji kadeta nastupa Nina Pavlovic, koja uspešno prolazi grupnu fazu, ali u eliminacijama, gubi od takmičarke iz M.K. Sindjelić i osvaja bronzanu medalju, u disciplini sablja. Još jednom se potvrdilo da je Šabac grad sporta, i da u njemu treniraju uspešni mladi sportisti, izjavio je generalni sekretar kluba Jovan Jezdimirović.
Datum: 25.09.2018. Autor: Vladan Ranković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...