x

Šabački “D Artanjan” Luka Ranković obara mačevalačke rekorde u Srbiji

Šabački “D Artanjan” Luka Ranković  obara mačevalačke rekorde u Srbiji
Veliki uspeh šabačkog mačevalačkog kluba “Cerski junaci 1914“ na  “II Trofeju Silnog”, koji se održao 22.09.2018.god.  u Beogradu. U Šabac su se vratili sa sedam medalja, tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje.

Odličan početak takmičarske sezone, učešćem na dva turnira, u razmaku od dve nedelje Šapčani su osvojili ukupno 19 međunarodnih medalja. Ono što je specifičnost sa drugog Trofeja Silnog, je to što su dva naša takmičara, osvojila po tri medalje i svrstali se u najbolje učesnike tog turnira.

Najveći podvig je napravio  naš dvostruki državni prvak i osvajač Kupa Srbije, Šabački “D Artanjan,” Luka Ranković, koji je osvojio tri zlatne medalje, najpre u maču, zatim u sablji i na kraju u floretu, u kategoriji pionira B. U floretu, Luka Ranković je pobedio sve svoje protivnike ,da bi se u finalu sastao sa  takmičarem iz M.K. “Omladinac“ iz Zrenjanina koji imaju veliku tradiciju, dugogodišnjeg postojanja i dobre škole mačevanja. Ovom pobedom, Ranković je potvrdio svoju titulu, višestrukog prvaka Srbije i da je najbolji floretaš u Srbiji, a sa ove tri zlatne medalje u Šabac je ukupno doneo 31. međunarodnu medalju u mačevanju.

Tri medalje osvojio je i naš mladi perspektivan sportista, Luka Isailović sa Mišara, srebrnu medalju u disciplini mač, u kategoriji pionira A, srebrnu medalju u disciplini sablja, u kategoriji pionira B i bronzanu medalju u floretu. Naš treći pionir, mlađani Nikola Bobić, odlično prolazi grupnu fazu, međutim, u eliminacijama gubi od takmičara iz M.K. Karađordje, sa 10:9, i nažalost ostaje bez medalje. Na kraju takmičarskog dana, u kategoriji kadeta nastupa Nina Pavlovic, koja uspešno prolazi grupnu fazu, ali u eliminacijama, gubi od takmičarke iz M.K. Sindjelić i osvaja bronzanu medalju, u disciplini sablja. Još jednom se potvrdilo da je Šabac grad sporta, i da u njemu treniraju uspešni mladi sportisti, izjavio je generalni sekretar kluba Jovan Jezdimirović.
Datum: 25.09.2018. Autor: Vladan Ranković

PROČITAJTE JOŠ...