Crvena zvezda ekipni šampion Srbije

Počelo je Prvenstvom Srbije u malim čamcima u maju, a završeno je okršajima u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji (veliki čamci) u subotu, 22. septembra 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru. Posle velikoj broja zanimljivih trka, uzbuđenja i neizvesnosti državni šampionat u veslanju dobio je ekipnog pobednika. Najviše počasti ove godine pripale su Crvenoj zvezdi koja je sa skorom od 14.5 zlatnih, 5.25 srebrnih i 2.75 bronzanih odličja zauzela prvo mesto u ukupnom plasmanu. Drugo mesto pripalo je Partizanu (11 zlata – 3.75 srebra – 13.25 bronze), a treće Smederevu (3 – 7.25 – 1)... Predsedniku Crvene zvezde Dragoljubu Kavrau pehar za timski trijumf u Prvenstvu Srbije, koji je ove godine prvi put dodeljen, uručio je predsednik Veslačkog saveza Srbije Darko Majstorović. U subotu “crveno-beli” kadeti i kadetkinje su na Adi Ciganliji krunisani i za pobedu u ovogodišnjem Kupu Srbije, a prvom čoveku Zvezde trofej za uspeh u ovom takmičenju uručio je predsednik Izvršnog odbora VSS Viktor Nikolić.

– Oba dana Prvenstva Srbije protekla su u regularnim trkama budući da smo imali odlične uslove za veslanje na Adi Ciganliji. Crvena zvezda je na kraju zaslužno osvojila titulu ekipnog šampiona – kazao je generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović i dodao – Kao i prvog i drugog dana šampionata viđeno je mnogo zanimljivih trka od kojih su se izdvojili okršaji za trofeje u dubl skulu za kadete i dvojcu za kadete. U oba finalna okršaja u ovim disciplinama pobednik je odlučen u foto finišu gde su razlike između prvog i drugog bile oko jedne sekunde. Najkvalitetnije veslanje u subotu prikazali su seniori u četvercu. Međutim, u finalnom okršaju je izostala neizvesnost budući da su reprezentativci Partizana osvojili zlato sa 15 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasirani čamac koga su činili reprezentativci iz Crvene zvezde, Smedereva, Grafičara i Palića.

Pred subotnji dan šampionata znalo se da će najveća bitka za ekipnog šampiona voditi između Crvene zvezde i Partizana koji su u dan odluke ušli sa po osam zlatnih odličja, s tim što je Zvezda bila bolja rangirana zbog većeg broja srebrnih medalja. Nakon jutrošnjih kvalifikacija klupko je počelo da se odmotava od 13,15 č kada su startovala finala. Prvu titulu na Savskom jezeru u subotu osvojio je Jovan Nikolić koji se individualno prijavio u skifu za kadete (rezultat u finalu 7.46.02). Nakon toga ređali su se finalni okršaji, a prvaci države su jedan za drugim postajali Andija Jevtić i Nikola Soldatović iz Smedereva u dvojcu za kadete (7:09.46), Nataša Zarić, Maša Bezbradica, Ivana Filipović i Jovana Arsić iz Crvene zvezde u četverac skulu za seniorke (7:01.64), Petar Šavrljuga i Aleksandar Grbić iz Crvene zvezde u dubl skulu za kadete (7:00.87), Miloš Stanojević iz Tamiša u skifu za lake veslače za seniore (7:29.68), Nina Vizi, Maja Mišljenović, Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde u četverac skulu za kadetkinje (7:28.19), Igor Đerić i Marko Marjanović iz Partizana u dubl skulu za seniore (6:31.03), Đorđe Gruber , Igor Martinović, Nikola Kolarević i Ognjen Srbinović iz Grafičara u četvercu za kadete (6:36.85), Stefan Leković iz Crvene zvezde i Miloš Stanojević iz Tamiša u dubl skulu za lake veslače za seniore (6:47.18), Maša Bugarski iz Partizana u skifu za kadetkinje (8:25.20), Nataša Zarić i Jovana Arsić iz Crvene zvezde u dubl skulu za seniorke (7:40.29), David Pilipović, Vuk Mudrinić, Lazar Oluški i Veselin Durutović iz Danubiusa 1885 u četverac skulu za kadete (6.38.72), Igor Đerić, Aleksandar Beđik, Miloš Vasić i Nenad Beđik iz Partizana u četvercu za seniore (6:04.69), Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde u dubl skulu za kadetkinje (8:04.15), te Vuk Kašiković, Miloš Graovac, Aleksa Mohora, Nemanja Šajatović, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Nikola Stevanić, Boško Kostić i kormilar Luka Svorcan iz Crvene zvezde u osmercu za kadete (6.26.62). Kada je podvučena crta Crvena zvezda je bila ispred svih.

U okršaju studentskih osmeraca, čiji rezultati nisu ušli u skor za ukupni plasman klubova, najbolji je bio kombinovani Crvene zvezde, Grafičara i Palića u sastavu Nikola Đorđević, Teodor Petrović, Mihajlo Svorcan, Đorđe Janićijević, Filip Prodanović, Peđa Okilj, Dušan Kostić, Aleksa Ivković i kormilar Nikola Filipović (6:27.34).

Konačan ekipni plasman na Prvenstvu Srbije

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Crvena zvezda

14,5

5.25

2.75

22.50

Partizan

11

3.75

13.25

28

Smederevo

3

7.25

1

11.25

Danubius 1885

2

3.5

7

12.5

Galeb

2

3.5

5

10.5

Tamiš

1.5

1

0.25

2.75

Grafičar

1

8.75

2.75

12.50

Čurug

1

3

1

5

Jovan Nikolić

1

/

/

1

Palić

/

1.25

1

2.25

Begej 1883

/

/

1

1

Sava

/

/

1

1


Datum: 23.09.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...