x

700 sportista sa invaliditetom na Beograd Open-u

700 sportista sa invaliditetom na Beograd Open-u
Od 21. do 23. septembra u Beogradu će biti održane međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom – Beograd Open 2018.

Na nekoliko lokacija u gradu učestvovaće oko 700 sportista sa prostora cele Srbije, ali i iz Slovenije, Grčke, BiH, Crne Gore, Nemačke, Švajcarske…. Sportisti oba pola i svih vidova invaliditeta nadmetaće u deset sportskih disciplina paraolimpijskog programa.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizator je ovih, petih po redu, međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom, manifestacije koja polako, ali sigurno postaje tradicionalna, a sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Sportisti će se takmičiti u fudbalu, sedećoj odbojci, golbolu, šahu, košarci u kolicima,stonom tenisu, karate,jahanje,   atletici. Takmičenja će se održavati na terenu za fudbal DKC Majdan, Atletskoj dvorani, Sportskom centru „Master“, Republičkom zavodu za sport, Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ i na Hipodromu, gde će se odvijati takmičenje u jahanju. Ulaz na sve lokacije je besplatan.

Manifestaciju je u potpunosti finansirao Sekretarijat za sport i omladinu. Svečano otvaranje će biti u petak u 20h časova, a svečanom otvaranju će prisustvovati sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević i predsednica opštine Savski Venac Irena Vujović.

Datum: 21.09.2018. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...