x

Srbiji 13 odličja na Balkanskom prvenstvu

Srbiji 13 odličja na Balkanskom prvenstvu

Srpska veslačka reprezentacija osvojila je ukupno 13 odličja na Balkanskom prvenstvu koje je 25. i 26. avgusta 2018. održano u Plovdivu. Prvog dana šampionata izliveno je sedam odličja. Prvaci Balkana postali su Marko Prodanović i Todor Stanković koji su bili bez premca u dvojcu za juniore. Oni su sa rezultatom 6:52.53 trijumfovali ispred posada Grčke i Rumunije. Marko Torbica i Slavko Savić su osvojili vicešampionsku titulu u dubl skulu za juniore s vremenom 6:48.05. U okršaju za odličja prva kroz cilj prošla je posada Turske, dok je bronzana medalja pripala čamcu Grčke. Do bronzanih odličja stigli su Dušan Stefanović u skifu za juniore (7:14.37), Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović u četvercu za juniore (6:06.82), Miroslav Jovanović u skifu za kadete (7:39.41), Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete (6:18.05) i Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje (7:42.04).

Jana Tarabić, Maša Bezbradica, Anđela Nišević i Ana Miković su bile prve ispod crte za postolje u četverac skulu za juniorke (6:59.26), a isti plasman, četvrto mesto, ostvarila je i Maša Bugarski u skifu za kadetkinje (8:39.35). Dubl skul za kadete Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić šampionat je završio na petom mestu (7:01.74).

U nedelju, 26. avgusta 2018. osvojeno je još šest odličja. Drugog dana šampionata viceprvaci Balkana postali su Marko Prodanović, Todor Stanković, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski i kormilar Miloš Simić u osmercu za juniore, Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović u četverac skulu za kadete i Đorđe Gruber, Nikola Stevanić, Ranko Samardžija i Nikola Kolarević u četvercu za kadete. Do bronzanih odličja u nedelju stigli su četverac skul za juniore Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić, Ivan Katić, dvojac za kadete Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i četverac skul za kadetkinje Maša Bugarski, Minja Vizi, Iva Lazić, Andrijana Mijailović. Maša Bezbradica i Anđela Nišević bile su pete u dubl skulu za juniorke, a isti plasman ostvarila je i Jana Tarabić u skifu za juniorke.


Datum: 27.08.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...