Dve bronze za Srbiju na EP u dragon boat-u u Brandenburgu

 
 

Na Evrospkom prvenstvu u dragon boat-u, koje je održano od 23. do 26. avgusta u Brandenburgu u Nemačkoj, reprezentacija Srbije zabeležila je istorijski uspeh osvajanjem dve bronzane medalje. U konkurenciji od 18 zemalja, „Srpski zmajevi“ bronzana odličja poneli su u disciplinama na 200m i 500m, u miks kategoriji.

Ovo je prvi put da je od osnivanja Srpskog dragon boat saveza 2013. godine, na evropskom prvenstvu nastupila reprezentacija seniora A (40+ godina), koji su doneli prve medalje našoj zemlji.

Na Evrospkom prvenstvu u Brandenburgu učestvovalo je više od 1500 takmičara, 189 posada u stadardnim čamcima, 232 posade u malim čamcima, koji su se nadmetali u discipolinama na 200m, 500m, 1000m i 2000m.

Dragon Boat je drevni sport na vodi koji postoji više od 2000 godina. Zmaj (Dragon) ima vrlo simbolično znacenje za Kineze i duboko je urezan u kinesku kulturu. Negujući tradiciju i sportski duh, 1991. godine osnovana je Internacionalna Dragon Boat federacija. Nakon više od dve decenije postojanja, Dragon Boat zajednica širom sveta okuplja više od 50 miliona članova.

Čamci su bogato ukrašeni glavom zmaja i repom, čime doprinose posmatranju jedinstvenog sportskog spektakla na vodi. Specijalne čamce pokreće 18-20 veslača u standardnom ili 8-10 u malom čamcu, plus kormilar i bubnjar.


Datum: 27.08.2018. Autor: Ana Duduković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...