x

Rukometna bomba u Kragujevcu: Jasmina Kolak u Radničkom

Rukometna bomba u Kragujevcu: Jasmina Kolak u Radničkom Foto: RK Radnički 1964

Ekipa Radničkog 1964 je tokom leta dovođenjem četiri mlade i perspektivne igračice, popunila deficitarne pozicije u timu, a kao šlag na tortu pri kraju prelaznog roka je dolazak Jasmine Kolak (32), prekaljene internacionalke koja je u bogatoj karijeri dva puta boravila u Kragujevcu.

-Nakon veoma dobro odrađenog prelaznog roka gde su dovedene mlade igračice, koje će u budućnosti predstavljati bitan faktor u klubu, u samom finišu smo ugovorili saradnju sa Jasminom Kolak, najzvučnijim pojačanjem ovog leta. Jasmina ima bogato superligaško i internacionalno iskustvo, sa njom sam sarađivao u nekom prošlom periodu i kao plod te saradnje smo doneli prvu titulu našem gradu u istoriji rukometa. Smatram da će našim mladim rukometašicama biti uzor i vođa, kako na terenu, tako i van njega. Dobili smo izvanrednog igrača, a dugoročno i trenera i rukometnog radnika – jasan je Stavro Rašković,direktor kluba.

Jasmina  je rukometom počela da se bavi sa 11 godina, a u bogatoj kraijeri je nastupala za ŽRK Knjaz Miloš, ŽRK Zaječar, nemački Trir, ŽRK Radnički KG, Jagodinu i Bekament BB. Osvojila je dve titule prvaka Srbije (Zaječar i Radnički) i Kup (Bekament).

-Na moje veliko zadovoljstvo vraćam se u sredinu gde sam i počela svoju profesionalnu karijeru. Zasnovala sam porodicu u Kragujevcu i ovaj potez je logičan sled, ali i plod moje želje da budem deo jednog tima koji se stvara i koji u budućnosti ima veliki potencijal. Ujedno mi je drago što ću ponovo sarađivati sa timom ljudi sa kojima sam i u prošlosti imala odličnu „hemiju“. Treniram već neko vreme sa ekipom,jako su mlade, ali istovremeno željne napretka.Nadam se da ću svojim iskustvom doprineti da vratimo Kragujevački rukomet na mesto koje zaslužuje - poručila je Jasmina Kolak

Datum: 20.08.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...