Proglašeni pobednici Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet

 
 
Ovogodišnja sezona domaćih takmičenja za pilote paraglajdera koji se takmiče u disciplini prelet uspešno je završena takmičenjem „Raška Open“, koje je održano u proteklih pet dana. To je ujedno bilo i četvrto završno kolo Lige Srbije u paraglajdingu, nakon takmičenja u Knjaževcu, Nišu i Vršcu.

Pilot koji je učestvovao na svakom kolu lige i svojim letačkim umećem sakupio ubedljivo najviše bodova, i time osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu lige je Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba „Air 037“ iz Kruševca. Vladimir je potvrdio prošlogodišnju titulu, kada je takođe u 2017. godini bio najbolji u ligaškom takmičenju pilota paraglajdera. Drugo mesto je osvojio Srđan Kesić iz Aero kluba „Novi Sad“, a treće mesto Zoran Petrović iz Paraglajding kluba „Golija“ iz Raške.

Ekipno su tokom godine najuspešniji bili piloti iz Paraglajding kluba „Golija“ Raška, koji su postali pobednici lige u konkurenciji timova, ispred drugoplasiranog Paraglajding kluba „Air 037“ iz Kruševca i trećeplasiranog Kluba slobodnog letenja i biciklizma „Ares“ iz Beograda.

U odvojenoj sport klasi najuspešniji je Dejan Valek iz Aero kluba „Novi Sad“, drugo mesto sa nekoliko bodova zaostatka osvojio je Ninko Kljukovnica iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca, a treće mesto njegov klupski kolega Dragodin Milovanović.

I juniori su imali svoje nastupe u ligi, a pobedničku poziciju među njima je zauzeo Pavle Pavlović iz Paraglajding kluba „Golija“ iz Raške. Srebrnu medalju je osvojio Đorđe Lazarević iz Paraglajding kluba „Eol“ iz Kraljeva i bronzanu medalju Bogdan Beloica iz takođe kraljevačkog kluba. Inače, Paraglajding klub „Eol“ i kraljevačka škola letenja su paraglajding zajednicu obogatili sa čak četiri juniora, koji su takmičarski aktivni, što je za ovaj sport značajan broj mladih koji će nastaviti tradiciju.

U okviru ovogodišnje lige održano je četiri takmičenja i ukupno devet letačkih dana i zadataka. Učešće je uzelo 59 takmičara, od toga 35 u sport klasi, 6 juniora i 18 klubova. Piloti koji se takmiče u disciplini prelet imali su ove godine uspešne sve vrste takmičenja iz kalendara VSS – liga, državno prvenstvo, jedno revijalno i evropsko prvenstvo kao međunarodni nastup.

Ostatak godine će za paraglajding biti u znaku pilota koji se takmiče u disciplini precizno sletanje. Tu je sezona, moglo bi se reći, u mesecu septembru u punom zamahu, jer „precizaše“ očekuju dva kola lige, jedno revijalno rakmičenje i najvažnije evropsko prvenstvo. Time ćemo u oktobru mesecu imati konačan presek sezone što se tiče ove paraglajding discipline.

Datum: 18.08.2018. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...