Vazduhoplovna premijera u Ćupriji

Nakon što je od sredine juna meseca ove godine zvnično registrovan  sportski aerodrom u Ćupriji, pod operativnim rukovođenjem Aero kluba „Ćuprija“ i nakon što je dočekao prve vazduhoplove na svojoj teritoriji, aerodrom će krajem avgusta biti stecište za najbolјe pilote ultralakih vazduhoplova koji će se okupiti u okviru Državnog prvenstva. Prvi put u istoriji Opštine Ćuprija, u neposrednoj organizaciji Aero kluba „Ćuprija“ i Vazduhoplovnog saveza Srbije,  25. i 26. avgusta će se održati Državno prvenstvo u navigaciji i preciznom sletanju ultralakih vazduhoplova.

Tom prilikom će se takmičiti više od 30 pilota iz cele Srbije u kategorijama ultralaki avion, motorni zmaj i žirokopter (ultralaki helikopter). Oni će zajedno sa svojim posadama do titule državnog prvaka morati da savladaju zadatke u disciplinama navigacija i precizno sletanje, prema pravilima Međunarodne vazduhoplovne federacije. Obe ove discipline zahtevaju izuzetno veliko iskustvo, utreniranost i poznavanje vazduhoplova, pa će borba za najbolјeg među najbolјima biti vrlo neizvesna.

Aktuelni državni prvaci su Srđan Kostić iz Aero kluba „Ćuprija“  - u kategorijama avion i žirokopter i Milan Marić iz Aero kluba „Smederevo“ – u kategoriji zmaj.


Ljubitelјe vazduhoplovstva na aerodromu u Ćupriji očekuje slobodan ulaz i preko stotinu poletanja i sletanja ultralakih letelica u ova dva dana takmičenja. Posebna atrakcija prvog takmičarskog dana (25.avgust, u vremenu od 10 do 12 časova) biće aeromiting, koji će biti upriličen povodom otvaranja aerodroma Ćuprija, gde će posetioci imati prilike da uživaju u interesantnom letačkom programu i prikazu najmodernijih letelica sa kojima srpski aero klubovi raspolažu u ovom trenutku.

Ovo takmičenje će biti idealna prilika da se piloti upoznaju sa novim terenom, posetioci i publika sa umećem pilota, domaćin da prezentuje letačke sadržaje na novom sportskom aerodromu, a pre svega događaj posle koga ćemo znati ko je najbolјi ove godine u državi u ultralakom letenju.


Datum: 07.08.2018.
Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Marko Marjanović peti skifista Evrope
+ Osmo izdanje Girls Project - Serbia 2018
+ Pionirska reprezentativka u Radničkom
+ Beograd domaćin EP za juniore 2020.
+ Miloš Vasić i Nenad Beđik četvrti...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...