x

Još jedna medalja za Srbiju poslednjeg dana SP u Plovdivu

Još jedna medalja za Srbiju poslednjeg dana SP u Plovdivu

Poslednjeg, četvrtog dana Svetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u Plovdivu (Bugarska), Srbija je osvojila još jednu medalju. Na pobedničko postolje popeo se junior Bojan Zdelar koji je osvojio bronzanu medalju u jednosedu na 500 metara. Mladi srpski reprezentativac je finalnu trku završio u vremenu 1:38.159.

Zdelar je odlično startovao, većim delom trke bio na drugoj poziciji iza Danca Rasmusa Knudsena. U finišu je pojačao Mađar Tibor Koš koji je sjajnim finišom stigao do zlata – 1:35.920. Knudsen je srebro osvojio rezultatom 1:36.440.

– Iako ovo nije plasman koji sam priželjkivao, ne postoji trunka nezadovoljstva jer sam pružio trenutni maksimum. Veoma sam srećan što se kući vraćam sa medaljom. Mogu da kažem da nikada nije bila jača konkurencija, pobednička vremena u našoj trci bila su brža nego kod mlađih seniora. Sada sledi zasluženi odmor pa krecem u pripreme za nove izazove – zadovoljan je Zdelar koji je ove godine na Evropskom prvenstvu za juniore u Auronzu (Italija) osvojio srebro u istoj disciplini.

Poslednjeg dana takmičenja u Plovdivu Srbija je imala još tri predstavnika na vodi u jednosedima na 500 metara.

Mlađa seniorka Marija Dostanić je zauzela četvrto mesto u B finalu rezultatom 1:54.562, juniorka Eva Barta je bila osma u „utešnom” finalu - 1:59.196. Mlađi senior Bojan Milinković je takmičenje završio u polufinalu.

Srbija je takmičenje u Bugarskoj završila sa dve medalje. Podsećamo, u subotu 28. juna Strahinja Stefanović se u konkurenciji mlađih seniora, disciplina K-1 200, okitio srebrnim odličjem.


Datum: 30.07.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...