x

Srebro za Stefanovića na SP u Plovdivu

Srebro za Stefanovića na SP u Plovdivu

Reprezentativac Srbije Strahinja Stefanović osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Plovdivu (Bugarska).


Stefanović je u finalu jednoseda na 200 metara, u konkurenciji mlađih seniora, kroz cilj prošao u vremenu 34.582 sekunde, odmah iza Arturasa Seje (Litvanija) – 34.542. Bronzane medalje su pripale Čabi Zalki (Slovačka) i Domeniku Di Libertu (Italija) koji su imali identičan rezultat – 34.909.


- Sjajna trka, pravo finale. Vidi se po rezultatima da je konkurencija bila žestoka. Pobedio je Litvanac Seja koji je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu za seniore u Beogradu, pa onda dve bronze. Osećao sam se odlično i u polufinalu. Drago mi je što sam uspeo da dobru formu i odličan rad u prethodnom delu sezone potvrdim ovom medaljom – rekao je Stefanović posle ceremonije dodele medalja.


Strahinja Stefanović je u subotu ujutru u finale prošao kao najbrži u četvroj kvalifikacionoj grupi – 34.301.


U subotu pre podne u A finalu su veslali mlađa seniorka Nikolina Mijušković i junior Bojan Zdelar.


Mijuškovićeva je u disciplini C-1 200, u svojoj prvoj sezoni među mlađim seniorima, zauzela četvrto mesto. Finalnu trku je izveslal u vremenu 46.146.


- Ogromno iskustvo za mene. Ovo je moj novi rekord. Ostaje žal za mestom na pobedničkom postoqu ali idemo dalje. Okrećem se Svetskom prvenstvu za seniore u Portugaliji krajem avgusta ove godine – rekla je Nikolina.


Zlato je osvojila Keti Vinsen (Kanada) – 45.593, srebro Dorota Borovska (Poljska) – 45.630 a bronzu Alena Nazdrova (Belorusija) – 45.648.


Bojan Zdear je bio šesti u finalu jednoseda na 200 metara u konkurenciji juniora rezultatom 36.098.


- Dao sam sve od sebe, ispostavilo se da je dovoljno za šesto mesto – rekao je Zdelar koji je u subotu popodne veslao kvalifikacije u jednosedu na 500 metara.


Odličan utisak je ostavila i Željana Petrović, najmlađa takmičarka u srpskom timu u Plovdivu. U polufinalu jednoseda na 200 metara je bila četvrta, prva ispod crte za plasman u A finale. U B finalu je bila četvrta u vremenu 43.261.


Popodne, u kvalifikacijama jednoseda na 500 metara, u subotu veslaju mlađi seniori Marija Dostanić i Bojan Milinković, te juniori Eva Barta i Bojan Zdelar. Polufinala i finala ovih disciplina su na programu u nedelju 29. juna.


Datum: 28.07.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...