Srpski čamci sigurno do finala Mediteranskih igara

Foto: VSS

Pobedama u svojim grupama kvalifikacija skifista Marko Marjanović i dubl skul Igor Đerić, Aleksandar Beđik plasirali se u finala 18. Mediteranskih igara u Španiji u kojima će se u subotu od 10,25 č, odnosno 10,40 č boriti za mediteranska odličja

Srpski reprezentativci sjajno su startovali na Mediteranskim igrama u Španiji na kojima je veslačka regata počela u četvrtak, 28. juna 2018, na regatnoj stazi u Kasteldefelsu u Kataloniji.

Obe naše posade pobedile su u svojim grupama kvalifikacija, plasirale se u subotnja finala, istovremeno i istakle ozbiljne kandidature za mediteranska odličja.

Skifista Marko Marjanović je s vremenom 3:13.434 ubedljivo trijumfovao u drugoj grupi kvalifikacija sa više od osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Grka Kalencisa (3:21.729) koji se, takođe, direktno plasirao među pet najboljih čamaca u Španiji. Treće mesto osvojio je Albanac Lazaj (3:26.653), a četvrto Španac Garsija (3:30.926), pa će njih dvojca će u petak veslati u repesažu. Iz prve grupe kvalifikacija u finale (subota, 10,25 č) direktno su se plasirali Italijan Rambaldi (3:14.525) i Egipćanin Elbana (3:16.891), dok su Antongneli iz Monaka (3:18.330) i Alžirac Džoumai (3:32.480) otišli u repesaž.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik su do okršaja za odličja u dubl skulu stigli prvim mestom u drugoj grupi kvalifikacija koje su osvojili s vremenom 2:58.701. Druga „viza“ za finale (subota, 10,40 č)  iz ove grupe kvalifikacija pripala je čamcu Španije Padila, Prada (3:01.634), dok će trećaplasirana posada Zahran, Fejala (3:06.255) nastupiti u petak u repesažu. Iz prve grupe kvalifikacija direktno u finale otišli su Italijani Batisti i Venier (2:55.734) i Grci Ntouskos i Stergiakos (2:57.298), a u repesaž Slovenci Aljančić i Krebs (2:59.56) i Alžirci Džoumai i Katai (3:17.198).

– Momci su uspešno izveslali prvi dan veslačke regate na Mediteranskim igrama. U kvalifikacijama su ispunili plan i zasluženo su se našli u borbe za odličja. U finalu očekujem neizvesne trke, ali verujem u kvalitet naših reprezentativaca – istakao je trener Aleksandar Ivković.

Pored disciplina u kojima veslaju srpske posade u Španiji se za mediteranskog prvaka bore i ženski skifovi, te muški i ženski skifovi za lake veslače i dubl skulovi za lake veslače. Inače, veslačka regata na Mediteranskim igrama je na 1.000 m.

Datum: 28.06.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...