x

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na 18. Mediteranskim igrama

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na 18. Mediteranskim igrama

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na 18. Mediteranskim igrama u Taragoni neverovatnim skokom od 7.04m.


18. Mediteranske igre (Mediteranske Olimpijske igre) održaće se u periodu od 22. juna do 01. jula 2018. godine, u Taragoni (Španija), u organizaciji Olimpijskog komiteta Španije u saradnji sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK). Tim Srbije na 18. Mediteranskim igrama čini 139 sportista koji će nastupiti u 27 sportova tokom 10 dana takmičenja.


Prvog atletskog dana na 18. Mediteranskim igrama u Taragoni na zaletiše je izašla i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović. Već u prvoj seriji Ivana je skočila preko sedam metara (7,04m).


Pored osvajanja zlatne medalje, Ivana Španović je postavila i novi rekord Mediteranskih Igara u skoku u dalj (7.04m). Stari rekord iznosio je 6,72m i bio je vlasništvu Grkinje Niki Ksantu.



„Zaista sam uživala i danas na nastupu i u toku boravka u Taragoni. Odlični uslovi i sjajna atmosfera u timu Srbije dodatno su me motivisali da večeras osvojim jedinu medalju koja mi je nedostajala sa velikih takmičenja. Prezadovoljna sam skokovima koje sam ostvarila, osvojenom medaljom i novim rekordom Mediteranskih Igra. Večerašnji skokovi sjajan su pokazatelj da smo na dobrom putu pred odbranu evropske titule u Berlinu i da sam spremna za nove  izazove koji me očekuju na mitinzima Dijamantske lige“ izjavila je Ivana Španović posle najnovijeg uspeha.


Srpsku kraljicu sportova na 18. Mediteranskim igrama, pored Ivane Španović, predstavljaju još troje takmičara: Amela Terzić u trci na 1500m i 800m, Zorana Barjaktarović u trci na 100m i 200m i Elzan Bibić na 1500m i 5000m.


Datum: 28.06.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...