x

Duška Obrovački i Velimir Joković pobednici turnira Dani višnje u Feketiću

Duška Obrovački i Velimir Joković pobednici turnira Dani višnje u Feketiću

Kuglašica ekipe „Jedva smo skupljeni 1“ Duška Obrovački i kuglaš druge ekipe iste selekcije Velimir Joković osvojili su prva mesta na tradicionalnom turniru „Dani višnje“ u Feketiću, koji je izvanredno organizovao Kuglaški klub Jadran iz Feketića.

Joković je u finalu savladao mladog prvotimca novobečejskog Jedinstva Ervina Komaromija, koji je igrao za „R logistik“ iz Vrbasa, sa 2:0 u setovima (87:80, 91:74). Treće mesto na osnovu više čunjeva u polufinalu pripalo je Jovanu Jankoviću (Vrbas)  koji je oborio 156 čunje, dok je četvrti bio Radoslav Pajović (Metal Iks) koji je srušio 153 čunja.

U polufinalu, Komaromi je na „zlatne kugle“ bio bolji od Pajovića. Posle 1:1 u setovima Komaromi je sa tri dodane kugle oborio 15 čunjeva, Pajović 13. Joković je sa 2:0 u setovima savladao u drugom polufinalu  Jankovića.

U ženskoj konkurenciji,  finale je rešeno posle „zlatnih kugli“. Dragana Erić (Funk arena) je  odigrala meč sa Duškom Obrovački 1:1 u setovima (90:81 i 75:96) i odlučivale su po tri dodatne kugle. Erićeva je  oborila dva, šest i osam čunjeva, ukupno 16, dok je Obrovački odigrala sjajno, osam i dve „sedmice“, ukupno 23 čunja i trijumfovala.

U polufinalu, Erićeva je posle „zlatnih kugli“  (24:14) savladala Milenu Madžgalj iz druge ekipe „Jedva smo skupljeni“ U setovima je bilo 1:1.  Obrovački je sa 2:0 u setovima bila bolja u drugom polufinalu od Biljane Kvrgić (Funk arena, Bačka Topola). Treće mesto pripalo je, na osnovu više čunjeva u polufinalu Mileni Madžgalj (163) dok je četvrta bila  Kvrgićeva (146).

Prvo mesto u konkurenciji 11 ekipa pripalo je  Vrbasu sa 745 čunjeva (Bjelica 184, Mijanović 186, Radović 172, Janković 203 ). Drugi su bili članovi ekipe „R logistik“ (Vrbas) sa 719 čunjeva (Komaromi 198, Alagić 172, Koprivica 181, Bugarski 168), dok je treći  mesto zauzeo tim „Jedva smo skupljeni 1“ sa 716 čunjeva (Varenica 177, Babić 169, Joković 199 , Vukadinović 171).

Igrao je i trofejni srpski selektor juniora i seniora Vojko Pavlović  i dobio, za sve ono što su njegovi izabranici osvojili nedavno na SP u Klužu, buran aplauz. Sekundirao mu je gost iz Slovenije Franc Gornik i - potpuno ga dekoncentrisao jer mu je, umesto da mu briše kuglu, brisao visoko čelo... Strogi, ali pravedni, sudija Pjer Koprivica (kome je sjajno asistirao Ivan Mesaroš) jedva se suzdržao da obojici ne podeli žute kartone.

U pojedinačno finale su se plasirala četvorica igrača sa najboljim rezultatima iz ekipnog dela, Pajović i Janković po 203 čunja, Joković 199 i Komaromi 198. Ekipni deo se igrao na dva puta po 20 hitaca (deset u pune i deset u „čišćenju“) a polufinale na setove (dva po 20 hitaca, deset i deset) na ispadanje.

Nagrade su uručili predsednik Kuglaškog saveza Srbije  Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodina Radovan Šunjka i predsednik kluba domaćina turnira Jadrana iz Feketića Rade Stojnović.

Stojnović je, tom prilikom, predao zahvalnicu kluba za dugogodišnju saradanju  istaknutom slovenačkom kuglaškom radniku Francu Gorniku, članu UO KS Slovenije i  referentu za marketing u Međunarodnoj kuglaškoj federaciji na devet čunjeva – klasik (VNBA klasik).

Radovan Šunjka, predsednik KS Vojvodine  uručio je Stojnoviću priznanje za Kuglaški klub Jadran  istakavši da vredni kuglaški radnici ovog kolektiva izuzetno uspešno organizuju ovaj turnir koji na najlepši način  afirmiše kuglaški sport.

Sjajnu kuglanu Jadrana, na kojoj je odigran turnir,  obišli su i Vladimir Batez sekretar za sport i omladinu Vojvodine, kao i predsednik Opštine Mali Iđoš  Marko Lazić. Odigrali su „ko bolji“ u tri hica i slavio je, zasluženo, Vladimir Batez.

U toku manifestacije „Dani višnje“ održano je i takmičenje u  kuvanju paprikaša i gulaša (a okretalo se i prase na ražnju da „razbije monotoniju“ kotlića) i učestvovalo je blizu 40 ekipa. Slavio je Kikinđanin Janoš Klajner sa svojim „porodičnim timom“, drugo mesto pripalo je ekipi Lovačkog udružinja „Jelen“ (Feketić), dok su treće mesto osvojio tim kuvara iz Udruženja iseljenih i prognanih lica „Zavičaj“.


Datum: 11.06.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...