Održan 1. BEG 5K Runway Run

U noći između subote 09.06. i nedelje 10.06. u 1.30h održana je trka BEG 5K Runway Run uz učešće oko 600 takmičara. Domaćin događaja bio je Aerodrom Nikola Tesla Beograda, pokrovitelj Grad Beograd, a organizator Beogradski maraton.


Ovo je prvi put u regionu da se na pisti aerodroma organizuje ovakav događaj koji je u potpunosti ispunio očekivanja i učesnika i organizatora.


Organizacija trke u noćnim uslovima, u obezbeđivanoj restriktivnoj zoni i u kratkom vremenskom periodu u kome je Aerodrom Nikola Tesla Beograd bio zatvoren za vazdušni saobraćaj, odnosno za poletanje i sletanje aviona - bila je veliki izazov za sve učesnike u organizaciji, ali je događaj po opštoj oceni nadmašio očekivanja.


Najavljeno je, takođe, da će „Beograd na pisti“ postati tradicionalna manifestacija i da će svoje drugo izdanje doživeti u junu 2019. godine.


„Beograd na pisti“ je svakako najbrža ulična trka u Beogradu – a i šire – s obzirom da se održava na idealno ravnoj podlozi poletno sletne staze i dela manevarskih površina beogradskog aerodroma i u njoj su već u prvom izdanju učestvovali neki od najboljih srednje i dugoprugaša Srbije. U ženskoj konkurenciji pobedila je Amela Terzić, a u muškoj konkurenciji Nemanja Cerovac – oboje dugogodišnji reprezentativci Srbije.


Rezultati 1. BEG 5K Runway Run:

Muškarci:

1. mesto - Nemanja Cerovac - 16:08

2. mesto - Nikola Bursać - 16:18

3. mesto - Miloš Segedi - 16:35


Žene:

1. mesto - Amela Terzić    - 19:29       

2. mesto - Nevena Jovanović - 19:36   

3. mesto - Marija Stambolić - 20:03   


Datum: 10.06.2018.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ BEG 5K Runway Run 2018

POVEZANE VESTI...
+ Još osam šansi za odličja na EP u...
+ Druga etapa trke Kroz Srbiju u znaku...
+ Na odbojkaškom Svetskom prvenstvu u...
+ Marko Dragosavljević osvojio bronzu...
+ Vladana Obrenić i Gabor Kurcinak dob...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...